Частину Відня затопило після рекордної зливи за останні 150 років

Частину Відня затопило після рекордної зливи за останні 150 років

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 17:14  •  15780 перегляди

Read in English

Сильні дощі в Австрії призвели до повеней та порушення транспорту. У Відні зафіксовано рекордну кількість опадів - 110 л/м², що спричинило хаос на дорогах і залізниці.

Сильні дощі накрили цими вихідними альпійські регіони Австрії, що завдало серйозних збитків і порушило автомобільне та залізничне сполучення. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, у суботу у деяких районах австрійської столиці випала рекордна кількість опадів. Зокрема, в одному з районів Відня - Деблінґу, зафіксовані обсяги опадів у кількості 110 літрів на квадратний метр.

За словами віденського метеоролога Кевіна Хебенштрайта, це є рекордом для серпневих опадів у місті. Зокрема дані метеорологічної компанії UBIMET свідчать, що в суботу лише за одну годину у Відні випала значна частина середньостатистичної літньої норми опадів.

У середньому в серпні випадають 68 літрів дощу на квадратний метр, а історичний рекорд, зафіксований 15 травня 1885 року, становить 139 літрів.

Також високий рівень опадів зафіксували на гірськолижному курорті Санкт-Антон.

Доповнення

Загалом пожежно-рятувальна служба та інші служби надзвичайних ситуацій здійснили понад 450 виїздів, оскільки зливи спричинили хаос на дорогах і порушили роботу залізничного транспорту.

У багатьох випадках службам довелося викачувати воду з цокольних поверхів та визволяти людей з ліфтів, які застрягли через підтоплення і перебої з електропостачанням.

Через грозу тимчасово зупиняв роботу аеропорт, рейси прибували та вирушали зі спізненням на кілька годин, а один рейс скасували.

Підтоплення на окремих ділянках і пошкодження електроліній вплинули на маршрути приміських електричок.

Дощі та повені в Китаї у липні призвели до подвоєння збитків від стихійних лих9 серпня 2024, 13:46 • 20097 переглядiв