ukenru
yes-rozghliadaie-otrymannia-vidsotkiv-vid-zamorozhenykh-aktyviv-rf-ale-bez-povnoi-konfiskatsii

ЄС розглядає отримання відсотків від заморожених активів рф, але без повної конфіскації

 • 30850 переглядiв

ЄС погоджується конфіскувати відсотки від заморожених російських активів для створення фонду на підтримку відновлення України, не вдаючись до повної конфіскації активів.

Європейці досягають консенсусу щодо більш "тонкого" підходу щодо заморожених російських інвестицій та активів. Йдеться про отримання відсотків, які підуть на створення фонду для України.

Про це передає УНН із посиланням на Euractiv.

Деталі

Європейський Союз погоджується конфіскувати відсотки, створені російськими активами, замороженими в ЄС, на підтримку України, однак не заходячи настільки далеко, щоб конфіскувати ці активи. Про це заявив Спірос Лампрідіс, спеціальний національний посланник Греції з питань України.

Очікується, що Європейський Союз погодиться конфіскувати російські прибутки, отримані в блоці, що є ключовим кроком для підтримки України. Про повну конфіскацію активів поки не йдеться.

За словами Спіроса Лампрідіса, європейці прийшли до консенсусу щодо більш "тонкого" підходу конфіскації прибутків від російських інвестицій та активів для створення фонду для України.

Ми збираємося це зробити. Я думаю, що це питання місяців

– сказав Лампрідіс AFP під час візиту до Вашингтона

Порівняно з приблизно 500 мільярдами євро — або, ймовірно, набагато більше — необхідних для відновлення України, за його оцінками, цей крок принесе від 50 до 60 мільярдів євро.

Це дрібниця, але все-таки, насправді, це принаймні рух, щоб показати їм — подивіться, що ви зробили

-  сказав він.

Нагадаємо

Президент України Зеленський закликає конфіскувати заморожені російські активи для фінансування оборони від російського тероризму.

Міністр закордонних справ Польщі закликає надати Україні зброю і стримати путіна, щоб запобігти більшому глобальному конфлікту.

Південна Корея попередила, що заводи КНДР працюють на повну потужність для постачання зброї рф 27.02.24, 11:13 • [views_0]