u-nastupnomu-paketi-viiskovoi-dopomohy-italiia-mozhe-peredaty-ukraini-krylati-rakety-storm-shadow-zmi

У наступному пакеті військової допомоги Італія може передати Україні крилаті ракети Storm Shadow - ЗМІ

 • 35159 переглядiв

У наступному пакеті військової допомоги від Італії для України можуть бути не лише системи ППО, а й ракети дальнього радіуса дії Storm Shadow. Про це з посиланням на власні джерела пише Fatto Quotidiano, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що до кінця місяця  міністр оборони Італії Гвідо Крозетто представить парламенту  дев'ятий пакет озброєнь для України. В рамках цього пакета Італія може передати систему ППО Samp-T та партію ракет великої дальності Storm Shadow.

У виданні пояснюють, що передача  дальнього радіуса дії є підтвердженням зміни політичної позиції Джорджії Мелоні щодо війни в Україні. 

Раніше під час виборчої кампанії це питання було непопулярним, але голосування завершилось і його результати демонструють провал сил, які зосередилися на пацифістському меседжі. Тож, припускають журналісти, Мелоні повернулася до своїх початкових проатлантичних позицій.

Доповнення

Раніше британський міністр оборони Грант Шаппс в інтерв’ю газеті The Times заявив, що Італія разом із Францією та Великою Британією вже надіслала Україні ракети великої дальності.

Нагадаємо

Франція і Великобританія дозволили Україні завдавати ударів по військових об'єктах на території рф крилатими ракетами великої дальності Storm Shadow/ Scalp.

Популярні

Новини по темі

Велоспорт: "Тур де Франс" у 2026 році стартує з Барселони

 • 15185 переглядiв

На кордоні з Молдовою утворились великі затори: що відомо

 • 14163 переглядiв