u-londoni-sturbovani-naslidkamy-vytoku-rozmovy-mizh-nimetskymy-ofitseramy-pro-brytansku-dopomohu-ukraini

У Лондоні стурбовані наслідками витоку розмови між німецькими офіцерами про британську допомогу Україні

 • 39662 переглядiв

Британська влада вважає витік розмов офіцерів Бундесверу про британські війська в Україні серйозною проблемою, але заявляє, що це не вплине на допомогу Лондона Києву чи співпрацю з Берліном.

Британська влада вважає "дуже серйозною" ситуацію з витоком переговорів офіцерів бундесверу, який пролив світло на присутність військовослужбовців королівських ЗС в Україні. Про це повідомила газета The Daily Telegraph із посиланням на представника прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, передає УНН.

Деталі

За його словами, це "дуже серйозне питання", проте витік не вплине на надання Лондоном допомоги Києву та співпрацю з Берліном.

"Ми ясно дали зрозуміти із самого початку, що Британія забезпечить Україну необхідною допомогою, зокрема летальною, щоб вона могла захищатися та повернути свою суверенну територію

сказав Ріші Сунак.

Представник Сунака додав, що Сполучене Королівство "має тривалі та дуже тісні зв'язки у сфері оборони з Німеччиною".

Незважаючи на публічні заяви про підтримку влади Німеччини, насправді уряд Великобританії, згідно з виданням, стривожений можливими наслідками витоку.

"Що викликає ще більше занепокоєння, то це те, що Росія визначила Німеччину як найслабшу ланку в Північноатлантичному альянсі, а канцлера ФРН Олафа Шольца  — як корисного ідіота, щоб вивести Німеччину з рівняння. І вони можуть мати рацію, враховуючи, яку позицію займають Шольц і його партія в цьому питанні

наводить газета висловлювання дипломатичного джерела.

Згідно з The Daily Telegraph, тема витоку може обговорюватися під час візиту глави МЗС Великої Британії Девіда Кемерона до Берліна 7 березня, де у нього запланована зустріч із його німецькою колегою Анналеною Бербок. 

Шольц прокоментував ймовірний витік розмови офіцерів Бундесверу02.03.24, 16:15

Популярні

Новини по темі

Окупанти купують голоси пенсіонерів на "виборах" – Спротив

 • 39217 переглядiв

В Одесі пролунали повторні вибухи

 • 37249 переглядiв

Озброєні банди спробували захопити аеропорт у Гаїті

 • 30085 переглядiв

США ввели санкції проти президента Зімбабве

 • 26906 переглядiв

В Одесі прогриміла серія вибухів

 • 34166 переглядiв

Вебсайт міжнародного Реєстру збитків вже працює – Мінюст

 • 34281 переглядiв