serbiia-pidtverdyla-pidtrymku-ukrainy-ale-utrymuietsia-vid-sanktsii

Сербія підтвердила підтримку України, але утримується від санкцій

 • 19792 переглядiв

Прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевич висловив підтримку територіальної цілісності України, але не взяв на себе зобов'язань щодо санкцій проти росії.

Прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевич висловив підтримку Україні у її війні проти росії після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у понеділок, але не взяв зобов’язань щодо санкцій проти москви, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Дводенний візит Кулеби до Белграда з першою леді України Оленою Зеленською – його перша поїздка до Сербії з початку війни.

Кулеба здійснив несподіваний візит до Сербії: зустрівся з президентом і прем'єром13.05.24, 15:55

Сербія віддана повазі міжнародного права та територіальної цілісності держав-членів ООН, включаючи Україну... Ми відкриті для дружніх дискусій з усіх питань та на всіх рівнях

- заявив Вучевич у своїй заяві.

Як пише видання, президент Сербії-популіст Александар Вучич намагається знайти баланс між кандидатством країни на приєднання до Європейського Союзу та традиційними зв'язками з росією та Китаєм.

Підтримка росії, як повідомляється, сильна серед сербського населення, що є результатом історичних релігійних, політичних та військових зв'язків. У соціальних мережах поширений проросійський контент.

З 2022 року Сербія приймає українських біженців, відправляє гуманітарну допомогу Україні та обіцяє допомогу у її зусиллях із повоєнного відновлення.

На конференції з психічного здоров'я у Белграді Зеленська заявила, що 77% українців відчувають психічний стрес через війну.

"Наше завдання - забезпечити покоління переможців не лише на полі битви… а й на полі битви за наше власне психічне благополуччя", - сказала вона на заході, який проводила спільно з першою леді Сербії Тамарою Вучич.

Кулеба зустрівся із главою МЗС Сербії: обговорили шляхи розвитку двосторонньої співпраці13.05.24, 16:26

Популярні

Новини по темі

Заморозки йдуть в Україну: яким областям приготуватися

 • 15346 переглядiв