senat-ssha-nastupnoho-tyzhnia-holosuvatyme-za-zakonoproiekt-pro-dopomohu-dlia-ukrainy

Сенат США наступного тижня голосуватиме за законопроєкт про допомогу для України

 • 28907 переглядiв

Наступного тижня Сенат США проголосує за двопартійний законопроект, який надасть більше допомоги Україні та Ізраїлю, а також посилить безпеку кордонів.

Сенат США наступного тижня проголосує за двопартійний законопроєкт, який посилить охорону кордону, а також надасть більше допомоги Україні та Ізраїлю. Про це заявив лідер Демократичної партії США Чак Шумер, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Ми не можемо просто ухилитися від своїх обов’язків лише тому, що завдання складне"

сказав Шумер у Сенаті

Сенатор також зазначив, що текст документа оприлюднять до 4 лютого, а перше голосування відбудеться не пізніше 7 лютого.

Доповнення

Відомо, що учасники сенатських переговорів вели переговори щодо пакету впродовж кількох місяців. Колишній президент Дональд Трамп закликав законодавців відхилити угоду, а спікер Палати представників Республіканської партії Майк Джонсон також висловив скептицизм щодо переговорів.

Водночас напередодні, 31 січня, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що в адміністрації США немає альтернативного законного шляху отримати допомогу для України, якщо Конгрес не ухвалить виділення додаткових 60 мільярдів доларів.

Допомога Україні забезпечить поповнення власних оборонних запасів США - прес-секретар Пентагону22.12.23, 11:26

Популярні

Новини по темі