persha-hrupa-ukrainskykh-pilotiv-zavershyt-navchannia-f-16-ssha-do-lita

Перша група українських пілотів завершить навчання F-16 США до літа

 • 30809 переглядiв

Перша група з чотирьох українських пілотів завершить навчання на винищувачі F-16 до літа, повідомляє Національна гвардія Арізони.

Перші чотири українських пілоти планують завершити навчання на винищувачах F-16 до літа, повідомляє Національна гвардія Арізони, пише CNN, передає УНН. Пілоти почали навчання в середині жовтня в 162-му винищувальному авіакрилі в Тусоні, штат Арізона. Пентагон заявив, що процес навчання триватиме кілька місяців.

Деталі

Друга група з чотирьох інших пілотів почала навчання в січні, тоді як третя група з чотирьох зараз проходить навчання англійською мовою, яка необхідна для польотів на четвертому літаку. покоління американських винищувачів.

Очікується, що всі пілоти завершать навчання в період з травня по серпень, хоча точний графік залежить від прогресу програми.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський місяцями просив винищувачі F-16, вважаючи, що передові американські винищувачі зможуть кинути виклик повітряній силі Росії на полі бою.

Минулого літа коаліція країн на чолі з Данією почала тренувати українських пілотів на літаках США. Нідерланди, Данія та Норвегія зобов’язалися надати Україні літаки F-16 після закінчення програми навчання. США також зобов'язалися схвалити передачу літаків, щойно навчання буде завершено.

Умєров обговорив надання Україні винищувачів F16 з міністеркою оборони Бельгії10.10.23, 21:09 • [views_338400]

Популярні

Новини по темі

9-річного підлітка заарештували за вбивство в США

 • 27299 переглядiв

Конго і Руанда на межі війни

 • 27308 переглядiв

У WhatsApp з'явиться нова функція

 • 24886 переглядiв