perenesennia-zustrichi-kontaktnoi-hrupy-shchodo-ukrainy-pidtverdylo-amerykanske-komanduvannia-dpa

Перенесення зустрічі контактної групи щодо України підтвердило американське командування - dpa

 • 11059 переглядiв

Запланована на суботу зустріч високого рівня по Україні на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині була відкладена після того, як президент США Джо Байден відмінив свою участь через ураган "Мілтон", з посиланням на американське командування на базі в Рамштайні повідомляє німецьке видання dpa, пише УНН.

Деталі

Оголошення про подальші зустрічі Контактної групи з питань оборони України - органу під керівництвом Сполучених Штатів, який невдовзі буде включений до НАТО, - будуть невдовзі, повідомили в командуванні.

Перенесення саміту, як зазначається, не стало несподіванкою, оскільки Байден мав провести зустріч, але у вівторок вирішив, що не зможе приїхати до Німеччини, а також скасував подальшу подорож до Анголи.

Байден відкладає візит до Німеччини, де мав головувати на "Рамштайні", через ураган Мілтон08.10.24, 17:41

Адміністрація Байдена висловила серйозне занепокоєння ураганом, потужним штормом, який, імовірно, прямує до регіонів США, включаючи Флориду, яка нещодавно сильно постраждала від урагану "Гелен".

Очікувалося, що президент США прибуде до Берліна у четвер увечері, де він мав зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Байден планував потім вирушити до західної німецької землі Рейнланд-Пфальц на саміт на американській авіабазі в Рамштайні.

Представник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт підтвердив, що "запланований на суботу саміт щодо України не відбудеться".

Окрема зустріч, на якій мали бути присутніми Шольц і Байден, а також прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер і президент Франції Еммануель Макрон у суботу, також було скасовано, додав Гебештрайт.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який мав супроводжувати президента Байдена у його поїздці, також не поїде до Німеччини.

Слідом за Байденом: Блінкен відкладає візит до Німеччини, де мав відбутися "Рамштайн"09.10.24, 10:31

Популярні

Новини по темі