nato-otrymalo-dozvil-na-shvydke-rozghortannia-viiskovykh-hrup-na-terytorii-rumunii-u-razi-vynyknennia-zahroz-bezpeky

НАТО отримало дозвіл на швидке розгортання військових груп на території Румунії у разі виникнення загроз безпеки

 • 33957 переглядiв

НАТО санкціонує швидке розгортання військових груп в Румунії в разі виникнення загроз безпеці, які загрожують незалежності або суверенітету країни.

Президент Румунії Клаус Йоганніс поінформував парламент про своє рішення дозволити розгортання сил швидкого реагування НАТО на румунській території в 2024 році. Про це передає УНН із посиланням на Euractiv.

Деталі

У документі зазначається, що в разі виникнення кризи безпеки, яка загрожує незалежності і національному суверенітету Румунії, Північноатлантична рада може прийняти рішення про розгортання спільних оперативних груп швидкого реагування на румунській території "з метою оперативного реагування на кризу і запобігання її ескалації".

На тлі низки криз, що накладаються одна на одну (..) стратегічної конкуренції між великими державами (..), які стають все менш передбачуваними і нестабільними

- зазначив президент Румунії.

Обговорили шлях України в ЄС і НАТО та конфіскацію активів рф: Стефанчук зустрівся з головою Народних Зборів Болгарії06.02.24, 16:35

Швидкий транзит або розгортання серії криз, що перетинаються, і все більш непередбачуване середовище, де втручання НАТО може стати необхідним для захисту безпеки та суверенітету Румунії

– додається в листі надісланому парламенту Румунії в середу ввечері.

Парламент Румунії обговорить рішення президента на наступному спільному засіданні в найближчі тижні.

Нагадаємо

Туреччина, Болгарія і Румунія підписали угоду про спільну боротьбу з морськими мінами, які загрожують судноплавству в Чорному морі.

Також УНН повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся з американськими сенаторами від обох партій під час свого візиту до Вашингтона, щоб обговорити подальшу допомогу Україні.

Законодавці країн Балтії та Північної Європи висловили в США занепокоєння щодо затримки допомоги Україні09.02.24, 11:17

Популярні

Новини по темі