na-fronti-za-dobu-vidbulos-132-boiezitknennia-51-z-nykh-na-pokrovskomu-napriamku-henshtab

На фронті за добу відбулось 132 боєзіткнення, 51 з них на Покровському напрямку – Генштаб

 • 21178 переглядiв

За минулу добу відбулося 132 бойових зіткнення. Противник завдав 7 ракетних і 70 авіаударів, здійснив 4698 обстрілів. ЗСУ успішно відбили атаки на різних напрямках, завдавши ворогу значних втрат.

З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення, 31 з них на Покровському напрямку. Крім того, здійснив 4698 обстрілів, з них 109 - із реактивних систем залпового вогню. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ у зведенні на 08.00 17.08.2024, пише УНН.

Протягом минулої доби відбулося 132 бойових зіткнення. Противник завдав українським позиціям та населеним пунктам сім ракетних ударів із використанням дев'яти ракет, а також здійснив 70 авіаударів, під час яких скинув 94 КАБи. Окрім того, було зафіксовано 4698 обстрілів, з них 109 – з реактивних систем залпового вогню.

Російські авіаудари були спрямовані на населені пункти, серед яких Степок, Миропілля, Мала Рибиця, Кияниця, Краснопілля, Липці, Куп'янськ-Вузловий, Осинове, Дружелюбівка, Серебрянка, Сіверськ, Часів Яр, Дачне, Торецьк, Нью-Йорк, Олександропіль, Промінь, Шевченкове Перше, Гродівка, Михайлівка, Костянтинівка, Вугледар, Новодонецьке, Нескучне та Одрадокам'янка.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони України завдали 17 ударів по місцях зосередження особового складу та техніки ворога, а також уразили дві артилерійські системи, дві системи ППО та три інші важливі об'єкти окупантів.

На Харківському напрямку відбулося дев'ять бойових зіткнень у районах Липців та Вовчанська. На Куп'янському напрямку було зафіксовано 12 ворожих атак, які наші сили відбили біля Глушківки, Кругляківки та Андріївки, а також два напади біля Лозової.

На Лиманському напрямку ворог здійснив вісім штурмів неподалік Невського, Макіївки, Торського та Діброви. На Сіверському напрямку українські захисники відбили 10 штурмових дій російських військ поблизу Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного та Переїзного.

На Краматорському напрямку окупанти чотири рази атакували райони Григорівки та Часового Яру. На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив 13 атак біля Білої Гори, Північного, Залізного, Неліпівки, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 51 атаку в 15 населених пунктах, найбільше в районі Воздвиженки, Новожеланного, Гродівки та Зеленого Поля. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 17 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки та Олександрівки. На Времівському напрямку противник здійснив одну атаку в бік Костянтинівки, а на Оріхівському – один штурм наших позицій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ситуація залишається без суттєвих змін, хоча ворог провів три невдалі штурми і завдав авіаудару по району Одрадокам'янки.

На Волинському та Поліському напрямках не зафіксовано ознак формування наступальних угруповань ворога. На кордоні з Чернігівською областю противник продовжує зберігати військову присутність.

"У Курській області триває операція, і наші воїни продовжують успішно просуватися вперед, з багатьма російськими військовослужбовцями, які вирішують здатися в полон", - додали у Генштабі.

Загалом, по всій лінії бойового зіткнення українські захисники завдають окупантам значних втрат у живій силі та техніці, виснажуючи їхній бойовий потенціал. Минулої доби російські загарбники втратили 1230 осіб, а також п'ять танків, 12 бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем, одну РСЗВ, один засіб ППО, 55 БпЛА оперативно-тактичного рівня, три ракети, 65 автомобілів і 15 одиниць спеціальної техніки.

Нагадаємо

Протягом минулої доби на фронті в Україні російська окупаційна армія втратила ще низку одиниць своєї техніки, а також 1230 військових.

Популярні

Новини по темі

Ситуація на Сумщині: росіяни здійснили 18 обстрілів

 • 21012 переглядiв

Ворог обстріляв Херсонщину: серед постраждалих є дитина

 • 20347 переглядiв