krainy-nato-pidtrymaly-initsiatyvu-nimechchyny-shchodo-zabezpechennia-ukrainy-zasobamy-ppo

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

 • 26048 переглядiв

Партнери по НАТО підтримують ініціативу Німеччини щодо надання Україні систем протиповітряної оборони через фінансові та технічні внески.

На засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), яка відбулася 20 травня, країни-партнери НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами протиповітряної оборони. повідомило Міністерство оборони ФРН у соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

"Результат онлайн-зустрічі Контактної групи по Україні: численні партнери хочуть підтримати ініціативу Німеччини щодо зміцнення української ППО", - повідомило Міністерство оборони ФРН у соцмережі Х.

За даними відомства, Бельгія, Данія, Нідерланди, Норвегія і Канада готові брати участь фінансово. США, Великобританія, Франція, Іспанія, Литва, Бельгія і Румунія мають намір допомагати обладнанням і ракетами. Також до ініціативи хоче приєднатися Латвія.

Як повідомлялося, ініціатива Німеччини "Негайні дії з протиповітряної оборони" (IAAD) на підтримку України, запущена у квітні 2024 року, об'єднує гроші та ресурси міжнародного співтовариства для швидкого пошуку та доставки систем ППО для України.

Прем'єрка Естонії: підготовка НАТО солдатів в Україні не призведе до ескалації війни20.05.24, 09:46

Популярні

Новини по темі

Росіяни поширюють неправду про зайняття Білогорівки – DeepState

 • 24737 переглядiв

Окупанти обстріляли 14 громад Сумщини з різного озброєння

 • 24065 переглядiв