blinken-sohodni-zustrinetsia-z-hlavoiu-mzs-kytaiu-v-niu-iorku

Блінкен сьогодні зустрінеться з главою МЗС Китаю в Нью-Йорку

 • 10714 переглядiв

Сьогодні, 27 вересня, Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї в Нью-Йорку, повідомив Державний департамент США, передає УНН.

В розкладі зустрічей Блінкена вказується, що сьогодні Держсекретар "зустрічається з директором Центральної комісії у закордонних справах Комуністичної партії Китаю та міністром закордонних справ Ван Ї в Нью-Йорку".

Зустріч двох високопоставлених дипломатів відбудеться о 13:30 за східним часом (17:30 за Гринвічем)

Як пише Reuters, адміністрація президента Джо Байдена чітко заявляє, що не прагне холодної війни з Китаєм, але все більше аналітиків і членів Конгресу США кажуть, що ескалація глобальної конкуренції між двома наддержавами нагадує новий стиль холодної війни.

В останні місяці обидві сторони тримали лінії зв'язку відкритими. Минулого місяця Білий дім заявив, що найближчим часом планується телефонна розмова між президентом Китаю Сі Цзіньпіном і Байденом.

Нагадаємо 

Держдеп США висловив занепокоєння розширенням відносин у сфері безпеки між Північною Кореєю та росією. Вашингтон попереджає, що це може дестабілізувати ситуацію на Корейському півострові.

Популярні

Новини по темі

Блінкен сьогодні зустрінеться з главою МЗС Китаю в Нью-Йорку

 • 10714 переглядiв