baiden-pid-chas-vystupu-pered-konhresom-zaklykav-pidtrymuvaty-ukrainu

Байден під час виступу перед Конгресом закликав підтримувати Україну

 • 107354 переглядiв

Під час промови перед Конгресом президент Америки Джо Байден заявив про важливість підтримки України.

Передає УНН, посилаючись на виступ президента Джо Байдена.

Деталі

У своїй промові перед Конгресом президент США Джо Байден наголосив на рішучості підтримувати Україну в контексті загостреної ситуації на сході Європи.

Почавши свою промову, президент нагадав про відсутність намірів рф завершити війну в Україні та висловив переконання, що лише через єдність та підтримку міжнародного співтовариства можна зупинити подальше наступництво путіна.

За кордоном путін просувається вперед, він вдерся в Україну і сіє хаос по всій Європі та за її межами. Якщо хтось у цій залі думає, що путін зупиниться в Україні, запевняю вас, він цього не зробить. Але Україна може зупинити путіна, якщо ми підтримаємо Україну та надамо зброю, необхідну їй для захисту. Це все, що просить Україна

– заявив Джо Байден.

Також Байден підкреслив важливість НАТО як головного стовпа безпеки в регіоні. Він згадав про приєднання Фінляндії до НАТО та привітав Швецію з її нещодавнім членством в альянсі.

Президент Америки не обійшов стороною критику свого попередника Дональда Трампа, за його висловлення щодо НАТО. Байден відзначив, що такі заяви слаблять єдність альянсу та сприяють невизначеності в питаннях безпеки.

Мій попередник, президент-республіканець, казав путіну роби, що хочеш. Я вважаю це обурливим, небезпечним і неприйнятним

– зазначив Джо Байден.

Байден виступить зі зверненням "Про стан справ у державі". Говоритиме і про Україну 07.03.24, 09:07

Популярні

Новини по темі

Студент з Оттави зарізав 6 людей, в тому числі 4 дітей

 • 94635 переглядiв