avstraliia-peredast-ukraini-maizhe-pivsotni-spysanykh-tankiv-abrams

Австралія передасть Україні майже півсотні списаних танків Abrams

 • 11428 переглядiв

З наступним пакетом військової допомоги Австралія передасть Україні 49 танків Abrams, які планує вивести з озброєння. Про це повідомив міністр оборонної промисловості Пет Конрой під час свого візиту до Лондона, пише ABC News, передає УНН.

Деталі

Очікується, що невдовзі Австралія виведе з експлуатації десятки американських танків Abrams. Саме вони будуть відправлені в Україну в рамках пакету військової підтримки на суму 245 мільйонів доларів.

Видання наголошує, що про це рішення оголосить міністр оборонної промисловості Пет Конрой, який цього тижня візьме участь у засіданні міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі,

Оскільки ми стикаємося зі складним геостратегічним середовищем, важливо, щоб ми продовжували працювати разом з нашими партнерами по всьому світу, щоб стримувати агресію та примус, а також захищати глобальний порядок, заснований на правилах

- заявив Конрой. 

Україна зацікавлена в списаній італійській військовій техніці - Сибіга12.09.24, 14:01

Доповнення

Зазначається, що нещодавно  Австралія отримала перший зі своїх 75 нових танків M1A2, які згодом замінять армійський парк із 59 старіших машин M1A1, які ніколи не використовувалися в бойових діях.  

Тож оскільки старі австралійські M1A1 добігають кінця свого терміну служби, лише частина їх потребуватиме відновлювальних робіт перед доставкою до Європи. 

Загалом же їх можна просто швидко відправити в Україну та використовувати для запасних частин чи інших цілей.

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко привітав передачу австралійських танків Abrams, назвавши цей крок "значним внеском", який врятує багато життів в Україні.

Ці танки будуть важливою частиною нашої сухопутної оборони, і ми вже експлуатуємо деякі з цих танків, які нам надавали американці в минулому, тому у нас вже є команди людей, які знають, як використовувати це обладнання

 - сказав посол в інтерв'ю ABC.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що уряд Австралії спільно з США працює над планом відправки списаних танків M1A1 Abrams в Україну. Колишній командувач австралійською армією підтримав ідею передачі техніки, яка виводиться з експлуатації.

Популярні

Новини по темі

Коригував ворожі удари: у Харкові затримано будівельника

 • 10705 переглядiв

У Херсоні знову повідомляють про перебої з електрикою

 • 9868 переглядiв

Окупанти використовують дитячу працю - Спротив

 • 8916 переглядiв