Окупанти використовують дитячу працю - Спротив

Окупанти використовують дитячу працю - Спротив

Київ  •  УНН

16 жовтня 2024, 12:55  •  7549 перегляди

Read in English

Центр національного спротиву повідомив про залучення дітей до збору врожаю та виготовлення дронів на окупованих територіях.

Центр національного спротиву повідомив про використання загарбниками дитячої праці, пише УНН.

Деталі

"Радянську практику залучення дітей до збору врожаю та обробки землі росіяни повертають на тимчасово окупованих територіях України. Такі уроки дармової праці "провели" для учнів 4-ї Мелітопольської школи", - повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними Центру нацспротиву, регулярні заняття з "агропраці" відбуваються для школярів старших класів. "У такий спосіб окупанти нібито готують майбутні кадри для агропромислового комплексу. Втім на практиці це є використання дармової дитячої праці та вважається формою експлуатації та визнається незаконним", - наголосили у Центрі нацспротиву.

"Окрім цього росіяни активно залучають українських дітей на тимчасово окупованих територіях до виготовлення дронів на потреби армії ворога. Для цього місцеві школи кремль забезпечує підручниками з "безпілотних авіаційних систем", - сказано у повідомленні.

"В умовах тимчасової окупації України дитяча праця стала злочинною реальністю. Важливо, щоб міжнародне співтовариство та правозахисні організації активно реагували на ці порушення, вимагаючи відповідальності від кремля", - заявили у Центрі нацспротиву.