Зафіксовано прибуття військових із КНДР на військову базу рф - ASTRA

Зафіксовано прибуття військових із КНДР на військову базу рф - ASTRA

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 11:11 • 16071 перегляди

Read in English

Зафіксовано прибуття військових із КНДР на військову базу росії в приморському краї. Імовірно, це військова частина 44980 127-ї мотострілецької дивізії в селищі сергіївка.

Зафіксовано прибуття північнокорейських військових на військову базу росії. Найімовірніше, це військова частина 44980 у селищі сергіївка приморського краю 127-ї мотострілецької дивізії. Про це УНН повідомляє з посиланням на телеграм-канал ASTRA.

"З'явилося ще одне підтвердження присутності військових із Північної Кореї в приморському краї", - йдеться в повідомленні.

ASTRA геолокувала відео, на якому, як стверджують за кадром його автори, зафіксовано прибуття північнокорейських солдатів на військову базу. Судячи з усього, це військова частина 44980 127-ї мотострілецької дивізії в селищі сергіївка приморського краю.

"Приїхали з Північної Кореї красені-союзники. Сподіваюся, війна на цьому закінчиться", - каже автор відео якутською мовою.

Зазначається, що зображений на відео казармений комплекс - найновіший у приморському краї. Його було відкрито в липні 2022 року.

Крім того, керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко повідомив, що зафіксовано прибуття північнокорейських військових на військову базу росії. Він також зазначає, що у відео йдеться про військову частину 44980 у приморському краї.

Раніше розслідувачі з "КіберБорошно" також вказували на сергіївку, як геолокацію інших відео, на яких, імовірно, тренуються північнокорейські військові.

Крім того, 18 жовтня український Центр стратегічних комунікацій опублікував відео, на якому, як стверджується, солдати з КНДР отримують спорядження. Зазначено, що кадри знято на сергіївському полігоні в примор'ї не більше ніж 48 годин тому.

До цього розвідка Південної Кореї з'ясувала, що Північна Корея направить на війну в Україні 12 тисяч військових, включно з підрозділами спецпризначенців.

Сибіга закликав Захід посилити підтримку України на тлі того, як рф залучає до війни КНДР18 жовтня 2024, 16:12 • 33767 переглядiв

Доповнення

21 жовтня джерела в Головному управлінні розвідки повідомили УНН, що 40 військовослужбовців КНДР, які перебували на позиціях у хомутовському районі рф, переміщено до льговського району курської області для подальшого задіяння в штурмових діях.

Вашингтон: відправка Північною Кореєю військ в Україну буде "небезпечним" кроком22 жовтня 2024, 06:58 • 16567 переглядiв