У Костянтинівці ворог завдав авіаудар і влучив у супермаркет ракетою Х-38 - ОВА

У Костянтинівці ворог завдав авіаудар і влучив у супермаркет ракетою Х-38 - ОВА

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 11:22  •  35254 перегляди

Read in English

Російські війська завдали авіаудару ракетою Х-38 по Костянтинівці, влучивши в супермаркет. Станом на 14:00, за даними ОВА, відомо про 9 загиблих і 26 поранених, пошкоджено також інші об'єкти інфраструктури. Ці дані відмінні від наведених раніше МВС.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомляє, що російські війська, як встановлено, завдали по Костянтинівці авіаудар ракетою Х-38 і влучили у супермаркет, і що внаслідок ворожого удару по місту на 14:00 відомо про 9 загиблих і 26 поранених, пише УНН.

Деталі

"9 загиблих і 26 поранених - такі оперативні дані щодо удару по Костянтинівці станом на 14:00", - написав Філашкін у Telegram.

Ці цифри різняться у порівнянні з наведеними у МВС: там повідомляли, що 10 людей загинуло, ще 35 поранено.

"Встановлено, що ворог завдав по місту авіаудару ракетою Х-38 і влучив у супермаркет", - повідомив Філашкін.

За попередніми підрахунками, з його слів, окрім цього супермаркету, пошкоджено 4 приватні будинки, 9 крамниць, автомийка, Нова пошта, торгівельні павільйони і 12 автівок.

Органи влади, поліція, рятувальники, медики, за його даними, продовжують працювати на місці цього злочину.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін розповів, що за фактом кожної атаки на місця подій, де є руйнування та постраждалі, прибувають оперативні служби та правоохоронні органи.

"На місці подій частини та уламки потрібно відібрати серед маси інших залишків зруйнованих будівель, транспортних засобів і т.д. Людині, яка володіє спеціальними знаннями та має значний досвід роботи, легше забезпечити відповідні процеси. Тут уже привернути увагу і виокремити потрібне може допомогти і специфічний колір частин та уламків, певні технічні характеристики, особливості конструкції тощо", - розповів директор КНДІСЕ.  

Через удар рф по Костянтинівці уже 4 загиблих, 24 поранених: Зеленський показав кадри наслідків9 серпня 2024, 10:19 • 37711 переглядiв