zelenskyi-do-susidnikh-krain-mozhemo-poklasty-krai-teroru-rf-zbyvaiuchy-shakhedy-ta-rakety-u-vzaiemodii

Зеленський до сусідніх країн: можемо покласти край терору рф, збиваючи "шахеди" та ракети у взаємодії

 • 13957 переглядiв

Президент Володимир Зеленський закликав сусідні країни та основних партнерів збивати російські "шахеди" та ракети разом, а надто в районах, які поруч із державами НАТО. Про це Зеленський повідомив у відеозверненні, передає УНН.

"Минулої ночі російська армія завдала чергового удару по Україні "шахедами". Зокрема, є влучання в Одеській області, в Ізмаїльському районі, зовсім неподалік від кордону Румунії. "Шахеди" вдарили по звичайній цивільній інфраструктурі – поромному терміналу, по вантажівках, по складу із зерном", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що це  саме те, що російські терористи завжди сприймають як мішень – продовольча безпека регіону та світу.

"Україна давно говорить усім сусідам, усім основним партнерам: треба взаємодіяти, треба разом збивати "шахеди", збивати ракети, а надто в районах, які поруч із державами НАТО. Це абсолютно можливо. Щоразу на Близькому Сході під час злочинних іранських ударів ми бачимо, як міжнародна коаліція діє разом. Я дякую кожній державі, яка дійсно допомагає нам із ППО. Я дякую особливо Румунії за "петріот". І ми можемо досягти ще більшої ефективності – ми можемо взагалі покласти край російському терору, збиваючи "шахеди", збиваючи ракети у взаємодії", - закликав Зеленський.

На Одещині ворог атакував припортову та прикордонну інфраструктуру дронами: поранено двох водіїв, один - іноземець02.10.24, 09:32

Доповнення

В серпні в МЗС заявляли, що Україна прагне, щоб Польща збивала російські ракети чи дрони, які летять в бік їхньої країни, і потребує підтримки партнерів щодо цього.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні через ворожі обстріли пошкоджено газогін

 • 12225 переглядiв