v-op-obitsiaiut-shcho-ukraina-ta-hretsiia-nevdovzi-pidpyshut-bezpekovu-uhodu

В ОП обіцяють, що Україна та Греція невдовзі підпишуть безпекову угоду

 • 17856 переглядiв

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква обговорив завершення переговорів з Грецією щодо укладення двосторонньої угоди про безпеку та подякував країні за підтримку України, в тому числі за підтримку заявок на членство в ЄС та НАТО.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква обговорив двосторонню безпекову угоду зі спеціальним уповноваженим МЗС Греції з питань України Спиридоном Ламбрідісом. Про це пише УНН з посиланням на заяву ОПУ.

Деталі 

Ігор Жовква подякував Греції за непохитну підтримку та значну всебічну допомогу нашій країні, зокрема оборонну, з початку повномасштабного російського вторгнення. 

Під час зустрічі домовилися завершити переговори щодо підготовки двосторонньої безпекової угоди, щоб Україна та Греція змогли укласти її найближчим часом.

Зеленський змінив склад делегації України, яка працює над безпековими гарантіями22.05.24, 16:16

Доповнення

Заступник керівника Офісу президента також зазначив, що для України важлива підтримка з боку Греції початку переговорів про вступ нашої країни до ЄС, а також наближення до членства в НАТО.

Окрім того, під час перемовин Жовква відзначив підтримку Української формули миру з боку Греції, а також активну участь країни в реалізації її окремих пунктів.

Також сторони обговорили підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії, зокрема спільні зусилля для ширшого залучення країн Глобального Півдня до роботи Саміту.

Нагадаємо

У травні під час вечірнього відеозвернення президент України Володимир Зеленський заявив, що вже фактично підготовлені кілька нових безпекових угод із державами Європи.

Популярні

Новини по темі