v-izraili-spalakhnuly-masovi-protesty-proty-uriadu-netaniakhu-politsiia-zastosuvala-vodomety-vidbulysia-areshty

В Ізраїлі спалахнули масові протести проти уряду Нетаньягу: поліція застосувала водомети, відбулися арешти

 • 103333 переглядiв

В Ізраїлі спалахнули масові протести проти уряду прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Понад 80 000 демонстрантів у Тель-Авіві звинуватили його в неготовності до атаки ХАМАСу і вимагали відставки, дострокових виборів і звільнення заручників.

За словами організаторів, кількість учасників мітингу проти уряду прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу у Тель-Авіві перевищила 80 тисяч осіб. Акції протесту відбувались і в інших містах країни. Протестувальники звинуватили Нетаньяху у неготовності урядових сил до нападу ХАМАС 7 жовтня та поклали відповідальність за долю понад сотні заручників.

Про це пише УНН із посиланням на ORF і Times of Israel.

Деталі

У суботу ввечері, в кількох містах Ізраїлю знову спалахнули масові протести проти уряду прем'єр-міністра Нетаньяху. Протестувальники звинуватили Нетаньяху в ігноруванні попереджень перед атакою ХАМАС в прикордонному регіоні Ізраїлю 7 жовтня.

Демонстранти вимагали відставки Нетаньяху, дострокових виборів і угоди про звільнення заручників, утримуваних ісламістським ХАМАС в Газі. За повідомленнями ЗМІ, деякі з груп демонстрантів заблокували важливі транспортні сполучення в Тель-Авіві. На фото преси, поліція застосувала проти демонстрантів водомети. Також у Тель-Авіві відбулися арешти.

Зазначається, що протести також були в інших місцях Ізраїлю, зокрема в Єрусалимі, Хайфі, Кесарії та Реховоті.

Доповнення

Непрямі переговори між Ізраїлем і ХАМАС, посередниками в яких є Єгипет, Катар і США, зайшли в глухий кут два тижні тому.

За даними ЗМІ, вони можуть бути відновлені наступного тижня "на основі нових пропозицій". Зазначалося, що це в п'ятницю в Парижі обговорювали представники США, Ізраїлю та Катару.

Суд ООН зобов'язав Ізраїль припинити операцію у Рафаху24.05.24, 16:59

Популярні

Новини по темі

Трампа освистали на з’їзді Лібертаріанської партії

 • 66595 переглядiв

Нічна атака рф: на Хмельниччині збили 6 БпЛА й 1 ракету

 • 31239 переглядiв