upravlinskyi-proval-holova-arma-duma-vidpravliaie-ohliadaty-aktyvy-v-rehiony-svoho-zastupnyka-z-pytan-yevrointehratsii

Управлінський провал: голова АРМА Дума відправляє оглядати активи в регіони свого заступника з питань євроінтеграції

 • 179839 переглядiв

Очільниця Агентства з розшуку і менеджменту активів Олена Дума відзвітувала про черговий "успіх" - АРМА продовжує огляд активів екснардепа-зрадника віктора медведчука у Львові. Однак, дуже дивно, що активи у регіонах оглядає особисто заступник голови з питань євроінтеграції. Це ставить під сумнів не лише ефективність використання ресурсів агентством, а й компетентність Олени Думи як керівника, пише УНН.

Деталі

Голова АРМА у своєму тг-каналі повідомила, що агентство продовжує огляд "резонансних активів" медведчука. 

"Серед оглянутих активів: заводи Бетонбуд та Керамбуд. А також, інший арештований актив — готель "Турист", - зазначила вона.

Відповідальність за координацію огляду взяв на себе заступник голови АРМА з питань євроінтеграції Грігол Катамадзе.

Однак питання викликає те, чому заступник голови з питань євроінтеграції, який, за логікою посади, має займатися міжнародною співпрацею, змушений їздити по регіонах і виконувати роботу, яка, зазвичай, належить до компетенції місцевих представників або профільних спеціалістів. АРМА налічує понад 200 співробітників та має регіональні офіси, зокрема Західне міжрегіональне управління, яке також брало участь у огляді. Проте для виконання цієї задачі агентство відправило одного з керівників.

Це далеко не перший сигнал про управлінські проблеми в АРМА. З моменту призначення Олени Думи на посаду керівника агентства час від часу виникають дискусії щодо відсутності у неї достатнього досвіду. Їй навіть довелося виправдовувати за це і вона аргументувала свою експертність тим, що закінчила школу з золотою медаллю та має "шалений досвід".

До того ж, кадрові рішення Олени Думи викликали занепокоєння серед експертного кола. Зокрема, ексрадник директора Державного бюро розслідувань Олег Шрам звертав увагу на існуванні в АРМА посади заступника з питань європейської інтеграції, яка, на його думку, є дивною для антикорупційного органу, створеного за європейськими стандартами.

Відсутність ефективного менеджменту особливо помітна на тлі резонансних справ, пов’язаних з активами державних зрадників та олігархів. Замість того, щоб делегувати обов’язки профільним фахівцям, Дума відправляє на огляди активів високопосадовців. Це ставить під сумнів здатність агентства виконувати свої ключові функції — пошук та управління арештованими активами, особливо в умовах війни, коли кожна гривня і кожен актив мають значення для держави.

Тож, постає питання – чи здатна Олена Дума забезпечити належний рівень управління, коли навіть огляд активів — завдання, яке можна делегувати, виконує заступник голови і чи є це показником глибших проблем в АРМА?

Додамо

Загалом, заяви про непрозору та неефективну роботу АРМА та його очільниці Олени Думи звучали вже неодноразово. На сайті Кабінету міністрів України навіть з’явилася петиція з закликом звільнити Олену Думу з посади через її ймовірні зв’язки з проросійськими політиками та неефективне управління арештованими активами.

Окрім того, виникають сумніви щодо політичної незалежності керівництва АРМА. Зокрема, нещодавно стало відомо про можливі кулуарні домовленості, що мають місце в АРМА під керівництвом Олени Думи. За інформацією поінформованих джерел УНН, близький соратник колишнього заступника глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова – юрист та екснардеп Валерій Писаренко регулярно приїздить у центральний офіс АРМА у Києві на зустрічі особисто з Оленою Думою. Мета його візиті нібито полягає в обговоренні передачі великих арештованих активів на користь певних впливових осіб, зокрема Юлії Тимошенко. Серед таких активів опинився, наприклад, столичний ТРЦ "Гулівер".

Відразу після публікації цього матеріалу в АРМА поспішили відмежуватися від цих візитів. Заявили, що у журналі відвідувачів з прізвищем і ім’ям Валерій Писаренко немає, а Олена Дума взагалі "не знайома" з екснардепом.

Однак, забули вказати, що в їхній головний офіс можна увійти ще через чотири "чорні" входи та залізти через вікно по через двом пожежним драбинам, на яких немає журналів відвідувань та охорони. 

Популярні

Новини по темі

72-річний Ліам Нісон заявив, що йде з бойовиків

 • 131071 переглядiв