ukraini-rozrakhovuiut-zabezpechyty-500-tys-artyleriiskykh-snariadiv-do-kintsia-roku-u-mezhakh-cheskoi-initsiatyvy

Україні розраховують забезпечити 500 тис. артилерійських снарядів до кінця року у межах чеської ініціативи

 • 23588 переглядiв

Очікується, що Україна отримає 500 000 артилерійських снарядів до кінця 2024 року в межах ініціативи Чеської Республіки щодо боєприпасів, йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Шмигаля та союзників по ЄС у Празі.

У межах ініціативи Чехії щодо постачання боєприпасів Україні розраховують забезпечити 500 000 артилерійських снарядів до кінця 2024 року. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та лідерів деяких союзників з ЄС у Празі, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ініціатива Чехії щодо прискорення постачання боєприпасів в Україну зібрала 1,6 мільярда євро, причому перші поставки мають надійти за кілька днів, заявив у вівторок прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала. Він заявив перед зустріччю, що перші постачання в межах ініціативи щодо поставок з-за меж ЄС, відбудуться у червні.

"Перші десятки тисяч боєприпасів калібру 155 мм буде доставлено у червні, - сказав Фіала. - Україна може очікувати першу партію вже найближчими днями".

Фіала повідомив, що зібрані наразі гроші надійшли від 15 членів ЄС та НАТО, не вдаючись до подробиць.

Лідери за підсумками зустрічі заявили у спільній заяві, що за нинішнього фінансування вони "розраховують забезпечити пожертвування пів мільйона артилерійських боєприпасів до кінця року".

Вони додали, що продовжуватимуть цю ініціативу стільки, скільки потрібно.

У переговорах у Празі взяли участь прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня та президент Польщі Анджей Дуда.

Шмигаль з лідерами ЄС у Празі обговорив постачання артилерійських боєприпасів, систем ППО, збільшення українського оборонного виробництва29.05.24, 04:40

Популярні

Новини по темі

Удар рф по "Епіцентру" у Харкові: кількість жертв зросла

 • 20109 переглядiв

За добу було знищено 1 300 чоловік особового складу рф

 • 20990 переглядiв

ППО знищила 13 з 14 безпілотників "Shahed" в повітряному бою

 • 22761 переглядiв