u-minahro-rozrobliaiut-polozhennia-reiestru-vyrobnykiv-tekhnichnoi-konopli-ta-mekhanizm-vidboru-prob-na-vmist-narkotychnykh-rechovyn

У Мінагро розробляють положення реєстру виробників технічної коноплі та механізм відбору проб на вміст наркотичних речовин

 • 63131 переглядiв

Міністерство аграрної політики та продовольства розробляє реєстр виробників промислових конопель та механізми відбору зразків для регулювання вирощування конопель відповідно до нового закону.

В Україні напрацьовуються нормативні документи для регулювання обігу коноплі у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності, згідно відповідному закону. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає УНН.

Деталі

Поки закон перебуває на підписі у президента, проте Мінагрополітики вже розпочало роботу над створенням реєстру виробників технічної коноплі і проєктом постанови Уряду щодо регламенту відбору проб для аналізу вмісту наркотичних речовин.

Мінагрополітики уточнює, що створить електронний реєстр, куди буде вноситися інформація про виробників технічної коноплі.

Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовує насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти чи окремі дозволи на вирощування. Також готується постанова Уряду про Регламент відбору проб коноплі в період цвітіння

- зазначив перший заступник міністра Тарас Висоцький.

Він також наголосив, що закон про обіг технічних конопель – це поштовх для реалізації величезного потенціалу вирощування цієї рослини в Україні. Документом змінюються підходи до контролю за вирощуванням технічної коноплі.

Нагадаємо

Законопроект № 7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності" ухвалено в грудні 2023 року. Документ регламентує поводження з наркотичними засобами з метою створення умов для розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування, проведення наукових досліджень ефективності конопель.

Ліки на основі канабісу дозволені у 56 країнах, у тому числі державах ЄС, Канаді, Великій Британії та Сполучених Штатах.

Однозначно віхова подія, хоча і зі своїми мінусами: експерт про легалізацію медичного канабісу21.12.23, 16:32

Популярні

Новини по темі