rf-u-kharkovi-u-naihirshomu-vypadku-mozhe-povtoryty-stratehiiu-aleppo-sekretar-rnbo

рф у Харкові у найгіршому випадку може повторити стратегію Алеппо - секретар РНБО

 • 20325 переглядiв

За словами секретаря Ради національної безпеки України, росія може повторити стратегію, використану в сирійському Алеппо в 2016 році, руйнуючи інфраструктуру і бомблячи цивільні райони, щоб змусити населення покинути Харків.

У Харкові у найгіршому випадку кремль може повторити стратегію, яку він використовував проти сирійського Алеппо у 2016 році  -  коли російські ВПС знищили електро- і водопостачання і розбомбили лікарні та школи. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко, пише The Wall Street Journal, передає УНН

Як зазначає видання, населення Алеппо скоротилося до третини від довоєнного рівня до того, як режим Асада відбив місто в опозиційних сил.

"Вони просто витіснили людей. Це те, що вони хочуть практикувати навколо Харкова", - сказав Литвиненко в інтерв'ю.

Як вказав Литвиненко, стратегія росії може змінюватися в міру розвитку війни. Він зазначив, що рф зруйнувала Маріуполь у перші тижні війни частково через прорахунок у тому, наскільки складно буде його захопити. 

Доповнення 

путін заперечував плани щодо захоплення Харкова під час державного візиту до Китаю минулого місяця. За його словами, мета наступу - створити буферну зону, щоб захистити міста біля кордону від українських атак.  Однак у квітні міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що це місто відіграє "важливу роль" у планах зі створення так званої санітарної зони.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що вторгнення росії до Харкова було спробою скористатися затримкою в наданні західної військової допомоги, яка тепер досягає лінії фронту.

Популярні

Новини по темі

Армія рф вдарила по Херсонщині, постраждала 44-річна жінка

 • 18920 переглядiв

В МОН розповіли, коли відновлять ЗНО

 • 15732 переглядiв

Ситника звільнили з посади заступника голови НАЗК - нардеп

 • 24500 переглядiв