pro-prokuroriv-invalidiv-aktyvist-vyiavyv-shcho-14-kerivnykiv-oblprokuratur-otrymuiut-pensiiu-abo-za-vysluhu-rokiv-abo-za-invalidnistiu

Про прокурорів-"інвалідів": активіст виявив, що 14 керівників облпрокуратур отримують пенсію або за вислугу років, або за інвалідністю

 • 10400 переглядiв

Серед керівників обласних прокуратур 14 осіб отримують пенсію або за вислугою років, або за інвалідністю. При цьому середній вік цих службовців – 45 років. Такі дані оприлюднив голова правління ГО "Платформа Громадський Контроль" Денис Селін.

Подивився керівників обласних прокуратур по областям. 14 керівників обласних прокуратур отримують пенсії або по вислузі років, або по інвалідності. В середньому, їм по 45 років наразі

- написав активіст на своїй сторінці у Фейсбук.

Він звернув особливу увагу на керівництво Дніпропетровської прокуратури.

"Керівник нашої обласної прокуратури - Сергій Біжко, 1976 року народження, вже два роки отримує пенсію. Як думаєте, є в нього друга група інвалідності?.

Перший заступник обласного прокурора - Прихожанов Валерій, 3 роки вже отримує пенсію (1974 року народження).

Інший заступник обласного прокурора - Савенко Михайло, вже 2 роки отримує пенсію. Він 1984 року народження. Тобто пенсію став отримувати в 38 років. Це дуже схоже на пенсію по інвалідності. І як пенсіонер, його родина прикупила квартиру в Туреччині за 693 тис. грн. Схоже, проходив розпродаж квартир для пенсіонерів", - написав Селін.

Він порадив Офісу Генерального прокурора "перевірити топів всіх областей, а то потім може бути дуже незручно, якщо по 49+ прокурорів з інвалідністю будуть знаходити в кожній області".

На тлі скандалу з прокурорами-"інвалідами": нардеп розповіла про спробу рекордного підвищення видатків на зарплату прокурорам 17.10.24, 18:41

Селін також зауважив, що не дивно, що прокурори, які "дивним чином" отримують інвалідність, не контролюють дії своїх підлеглих у судах, коли ті зливають справи у судах або ж взагалі не відвідують судових засідань.

"Шуміха про дії прокурорів точно наближає реформування цього органу, щоб там почистили негідників. Тому, тут у відчай впадати не слід. Через публічність точно наближаються зміни", - вважає активіст.

Головне не переплутати - прокурори-інваліди та інваліди-прокурори: соцмережі про хмельницьких прокурорів 17.10.24, 23:24

Скандал довкола значної кількості прокурорів з інвалідністю в Хмельницькій області виник після оприлюдненої інформації в ЗМІ. Напередодні з’явилась новина, що десятки прокурорів Хмельниччини на чолі з Олійником оформили інвалідність.

За припущеннями журналістів, вони були визнані особами з інвалідністю в обмін на покривання корупційних схем керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяни Крупи. На початку жовтня, в рамках розслідування сприяння ухиленню від мобілізації через підробку інвалідності, в Крупи знайшли близько шести мільйонів доларів в різній валюті.

Наразі Офіс Генерального прокурора заявив про проведення службової перевірки.

Популярні

Новини по темі

Вперше доступна звітність про перекази бізнесу та населення

 • 11170 переглядiв