pivdenna-koreia-rozghliadaie-mozhlyvist-shchodo-vidpravky-viiskovykh-v-ukrainu-cherez-dii-kndr

Південна Корея розглядає можливість щодо відправки військових в Україну через дії КНДР

 • 44348 переглядiв

Південна Корея розглядає можливість підтримки України після дій Північної Кореї. Про це повідомляє Newsweek, передає УНН.

Деталі

У понеділок південнокорейські ЗМІ повідомили, що Сеул може надіслати військових і розвідку в Україну у відповідь на підтримку терористичної держави з боку Північної Кореї. Після того як Пхеньян оголосив про відправку 12 000 військовослужбовців спецназу, уряд Південної Кореї розглядає план відправки офіцерів розвідки та експертів з тактики, які спеціалізуються на Північній Кореї.

Південнокорейський персонал буде готовий надавати перекладацькі послуги та допитувати захоплених північнокорейських солдатів, а також ділитися інформацією про військову тактику та операції Пхеньяна. Міністерство оборони Південної Кореї підтвердило, що відкрито перегляне можливість постачання летальної зброї в Україну, зокрема, після надання гуманітарної допомоги Києву.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський попередив, що участь Північної Кореї може стати "першим кроком до світової війни".

кремль, у свою чергу, не підтвердив інформацію про використання північнокорейських солдатів у конфлікті, зазначивши, що це питання викликає багато суперечливої інформації. Співпраця між Північною Кореєю та рф стала предметом занепокоєння не лише для Південної Кореї, а й для НАТО, яке активно підтримує Україну з моменту початку війни.

Південна Корея викликала російського посла, щоб висловити протест проти відправки військ КНДР в Україну21.10.24, 10:35

Популярні

Новини по темі

Атакували ворожим дроном у Херсоні: поранено чоловіка

 • 42244 переглядiв