perehovory-z-khamasom-v-kairi-zmi-povidomyly-pro-znachnyi-prohres-na-shliakhu-do-peremyria-ta-zvilnennia-zaruchnykiv

Переговори з ХАМАСом в Каїрі: ЗМІ повідомили про "значний прогрес" на шляху до перемир'я та звільнення заручників

 • 20606 переглядiв

Єгипетські посередники повідомили про значний прогрес у переговорах з ХАМАСом у Каїрі щодо перемир'я в Газі та звільнення заручників.

Посередники ХАМАСу досягли прогресу під час перемовин про перемир'я в Газі під час переговорів в Каїрі. Як пише Times Of Israel, про це повідомляє єгипетське державне телебачення, передає УНН.

Деталі

Другий день тривають переговори в Каїрі, в яких бере участь Єгипет, Катар і Сполучені Штати. Учасники шукають шляхи для припинення вогню в війні між Ізраїлем і Хамасом, що почалася після руйнівної атаки терористичного угруповання 7 жовтня. Остання пропозиція передбачає припинення бойових дій на шість тижнів і звільнення заручників.

За повідомленнями ЗМІ, США чинять тиск на ХАМАС, щоб домогтися угоди про припинення вогню до священного для мусульман місяця Рамадан, який має розпочатися 10 березня.

США: план для припинення вогню в Газі створений, тепер рішення за ХАМАС02.03.24, 21:30

Єгипетські посередники припустили, що деякі питання можуть на цей момент бути відкладені, з гарантіями їхнього вирішення на пізніших етапах. Державне телебачення Єгипту повідомило, що на шляху до перемир'я в Газі та звільнення заручників досягнуто "значного прогресу".

Нагадаємо

Ізраїль не відправив переговорну групу до Каїру після того, як отримав незадовільну відповідь від ХАМАС на пропозицію надати список живих заручників і зафіксувати, скільки палестинських в'язнів Ізраїль повинен звільнити за кожного звільненого заручника. При цьому раніше Ізраїль направлял делегацію на переговори до Катару для обговорення технічних питань щодо звільнення заручників, яких утримує ХАМАС.

Пісні ізраїльської учасниці Євробачення загрожує дискваліцікація через ймовірну згадку про ХАМАС23.02.24, 13:14

Популярні

Новини по темі