na-tli-novykh-sanktsii-proty-rf-banky-kyrhyzstanu-vidmovliaiutsia-vid-perekaziv-z-rosii

На тлі нових санкцій проти рф: банки Киргизстану відмовляються від переказів з росії

 • 19265 переглядiв

Після нових санкцій США та Британії проти москви, одразу декілька банків Киргизстану припинили здійснювати грошові перекази з росії до республіки та у зворотному напрямку. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН

Деталі 

Зокрема, РСК-банк, що займає одну з провідних позицій на фінансовому ринку республіки, інформує, що тепер не працюють такі системи переказів: Astrasend, Юністрім, Contact, Золота корона, Ощадбанк-онлайн.  З тими самими системами зупинив роботу і банк "Компаньйон".

Мбанк, який також є одним із найпопулярніших на ринку Киргизстану, ввів обмеження на роботу з рублями.

У зв'язку з волатильністю курсу та можливими різкими коливаннями валютного ринку введено тимчасове обмеження за рублевими рахунками та картками (поповнення, перекази, конвертації)

- пояснили у фінустанові. 

Окрім того, ще п'ять киргизстанських банків повідомили про введення обмежень щодо операцій "доларовий рахунок — конвертація рубль/долар".

Китайський юань офіційно став головною іноземною валютою росії, замінивши долар та євро13.06.24, 16:55 • [views_12898]

Доповнення

Напередодні США запровадили нові санкції проти більш ніж 300 фізичних та юридичних осіб із Росії, Білорусі, Болгарії, Казахстану, Сербії, Киргизстану, Китаю, Туреччини, а також інших держав Європи, Азії та Африки за допомогу у здійсненні російської військової агресії проти України.

При цьому в Мінфіні Сполучених Штатів попередили, що обмежувальні заходи можуть бути розширені та поширені на ті фінансові установи, які надають "будь-які послуги" людям та організаціям зі списку санкцій.

Нагадаємо

У Московській біржі заявили, що у зв'язку із санкціями США, від 13 травня, вони не проводитимуть торги у доларах та євро.  

Популярні

Новини по темі

В ОП повідомили подробиці безпекової угоди з Японією

 • 28918 переглядiв