limity-na-elektroenerhiiu-sohodni-ne-prohnozuiutsia-zaplanovano-import-iz-5-krain-ukrenerho

Ліміти на електроенергію сьогодні не прогнозуються, заплановано імпорт із 5 країн - Укренерго

 • 26810 переглядiв

На сьогодні Україна не прогнозує обмеження споживання електроенергії, а імпорт планується з 5 країн - Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови.

Ліміти споживання для областей України сьогодні не прогнозуються. Імпорт електроенергії заплановано з 5 країн. Про це повідомили у вівторок у пресслужбі Укренерго, передає УНН

Сьогодні застосування лімітів споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України не прогнозується

- йдеться у повідомленні. 

В Укренерго зазначили, що обмеження електрики не прогнозують через вихід з ремонту енергоблока на одній з АЕС. 

В компанії також розповіли, що вчора, 27 травня, на запит оператора енергосистеми Польщі, Україна з 13:00 до 17:00 приймала надлишки електроенергії з цієї країни. 

Мережі "Укренерго" та Обленерго

Ввечері та вранці дією захисту вимикались три високовольтні лінії "Укренерго" в центральному та західному регіонах. Знеструмлення споживачів не було, лінії повернуті в роботи. 

За даними Укренерго, на ранок знеструмлено 405 населених пунктів. Через бойові дії  є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Імпорт та експорт 

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 17 222 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 475 МВт.

Експорт же, як наголосили в Укренерго, не відбувається і не передбачається.

Популярні

Новини по темі