ukenru
kytai-pidtrymuie-rf-ekonomichno-ta-naroshchuie-torhivliu-z-neiu-rozvidslzhuby-ssha

Китай підтримує рф економічно та нарощує торгівлю з нею – розвідслжуби США

 • 61366 переглядiв

Китай надає економічну та безпекову допомогу росії на тлі її війни в Україні, підтримуючи промислову базу країни-агресора, а також створює загрози впливу на вибори в США 2024 року. Також залишаються очікування потенційної агресії проти Тайваню з боку КНР.

Розвідувальні служби США заявили, що країна стикається з "дедалі крихким світовим порядком", напруженим через конкуренцію великих держав, транснаціональних викликів. Фахівці національної розвідки виявили зокрема нові ознаки загроз з боку Китаю, росії.

Про це передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

У оприлюдненому звіті розвідувальних служб США, йдеться про те, що Китай надає економічну та безпекову допомогу росії, коли вона веде війну в Україні, підтримуючи промислову базу країни-агресора. Також розвідники попереджають, що Китай може використовувати технології, щоб спробувати вплинути на цьогорічні вибори в США.

Розвідувальні служби США виявили низку загроз і зазначили у звіті, що США стикається зі "все більш крихким світовим порядком".

Амбітний, але неспокійний Китай, конфронтаційна Росія, регіональні держави, такі як Іран, і більш здібні недержавні суб'єкти кидають виклик правилам міжнародного порядку, що давно стали

- йдеться в доповіді розвідувального відомства США.

(Китай) може спробувати вплинути на вибори в США у 2024 році на певному рівні через своє бажання відсунути на другий план критиків Китаю та посилити розкол в американському суспільстві

- йдеться у доповіді.

Директор національної розвідки Авріл Хейнс у своєму виступі у сенатському комітеті з розвідки, закликала законодавців схвалити збільшення військової допомоги Україні.

За словами Хейнс, "важко уявити, як Україна" зможе утримати відвойовані у росії території без додаткової допомоги з боку Вашингтона.

аль-Каїда заявила про смерть свого лідера10.03.24, 21:18 • [views_0]

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс звернув увагу на загрозу Китаю щодо агресії на Тайвані або в Південно-Китайському морі. Як вказує Reuters, "продовження підтримки України" на думку Бернса. – "стане сигналом для Китаю щодо агресії проти Тайваню або в Південно-Китайському морі".

Ми оцінюємо, що (лідер Китаю) Сі Цзіньпін був тверезим, ви знаєте, тим, що сталося... Він не очікував, що Україна буде чинити опір з тією мужністю та наполегливістю, які продемонстрували українці

- сказав Бернс.

Хейнс також висловила занепокоєння тим, що конфлікт у Газі між Ізраїлем і ХАМАС може поширити глобальну небезпеку.

Криза в Газі є яскравим прикладом того, як регіональні події мають потенціал ширших і навіть глобальних наслідків

- сказала Хейнс.

Нагадаємо

Єрмак обговорив з Салліваном нагальні військові потреби України, наголосив на важливості схвалення Палатою представників пакету допомоги, подякував Байдену за його рішучу підтримку України у щорічному зверненні до Конгресу.

російські військові у ніч на 12 березня та сьогодні вранці здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 96 вибухів.

Сі Цзіньпін отримав майже одностайну підтримку на з'їзді національних представників Комуністичної партії Китаю11.03.24, 14:06 • [views_0]