kyrhyzstan-i-uzbekystan-domovylysia-z-kytaiem-pro-budivnytstvo-zaliznytsi-do-yevropy-v-obkhid-rosii

Киргизстан і Узбекистан домовилися з Китаєм про будівництво залізниці до Європи в обхід Росії

 • 16898 переглядiв

Киргизстан і Узбекистан домовилися з Китаєм про будівництво залізниці протяжністю 450-500 км в Європу в обхід Росії в рамках китайської ініціативи "Один пояс, один шлях".

Киргизстан і Узбекистан домовилися з Китаєм про будівництво залізниці до Європи, яка піде в обхід Росії. Про це пише The Moscow Time, передає УНН.

Деталі

Пекін, Бішкек та Ташкент обговорювали проєкт протягом 27 років, а підписали угоду 6 червня у Пекіні. Будівництво планують розпочати у жовтні цього року. Залізнична магістраль довжиною 450–500 км стане частиною глобальної ініціативи Китаю "Один пояс – один шлях".

Експерти зазначають, що річний обсяг вантажоперевезень досягне 15 мільйон тонн, а термін доставки товарів кінцевим споживачам скоротиться на 7 днів

заявив президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв.

Дорога проходитиме від Кашгара в Сіньцзян-Уйгурському автономному окрузі Китаю через Торугарт, Макмал та Джалал-Абад у Киргизстані до Андіжану в Узбекистані. Далі магістраль з'єднається з дорогами інших країн Центральної Азії, звідки вантажі підуть у Каспійське море, Туреччину та до Європи.

Китай відповів на заяву Столтенберга щодо підтримки путінської війни в Україні18.06.24, 17:09

Популярні

Новини по темі

Збірна Іспанії вийшла у плей-оф Євро-2024

 • 17182 переглядiв

З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

 • 69291 переглядiв