estoniia-vyrobliatyme-dlia-ukrainy-produktsiiu-viiskovoho-pryznachennia

Естонія вироблятиме для України продукцію військового призначення

 • 70834 переглядiв

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що його країна планує змінити військову допомогу Україні. Планується надавати її з розрахунком домінування продукції естонських підприємств.

Пише УНН із посиланням на Eesti Rahvusringhääling.

Наразі ми взяли абсолютно новий напрямок. Ми сказали Україні, що ми віддамо те, що ми виробляємо, і чітко спрямуємо ці гроші в економіку Естонії, оборонну промисловість Естонії. Тому ми ведемо переговори з українцями, враховуючи наші спроможності

- сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Він зазначив, що оборонна промисловість Естонії могла б виробляти на понад 100 мільйонів євро на рік, - йдеться про широкий і "безумовно корисний для солдатів" асортимент продукції. Певкур наголосив, що необхідно якнайшвидше з’ясувати точні потреби українців, для того, аби бути готовими до 2025 року.

Генсек НАТО Рютте про удари по рф: Україна має право захищатися01.10.24, 16:14

З’ясувати пріоритет, що потрібно в першу чергу і в якій кількості: йдеться про розмінування, суднобудування, БПЛА, прилади спостереження.

"Ми передали ті можливості, які є в Естонії, Україні, і зараз ми намагаємося знайти розумний компроміс, який враховує їхні пріоритети та наші виробничі можливості", – сказав Певкур.

Слід зазначити, що у 2025 році Естонія загалом надала Україні військову допомогу розміром близько 100 млн євро. Для розташованої на узбережжі Балтійського моря держави це складає близько 0,25% ВВП

Естонія та Фінляндія планують закрити Фінську затоку для російських кораблів23.09.24, 22:49

Популярні

Новини по темі

Невідомий Поплавський у фільмі "Персона"

 • 10266 переглядiв