amerykanski-chynovnyky-perekonuiut-shcho-pauza-v-eksporti-zridzhenoho-hazu-ne-vplyne-na-zatverdzheni-postavky-do-yes

Американські чиновники переконують, що пауза в експорті зрідженого газу не вплине на затверджені поставки до ЄС

 • 23945 переглядiв

Представник Міністерства енергетики США захистив рішення президента Джо Байдена про призупинення експорту зрідженого природного газу на слуханнях у Сенаті, скликаних демократами. Про це УНН пише з посиланням на Euractiv.

Деталі

Заступник міністра енергетики США Девід Терк під час виступу у профільному сенатському комітеті заявив, що Міністерство енергетики завершить вивчення екологічних та економічні наслідків розвитку галузі якомога швидше, але зміг спрогнозувати часові рамки, окрім того, що це займе "місяці, а не роки".

Це не вплине на нашу здатність забезпечувати наших союзників

- сказав Терк.

За словами чиновника, в огляді необхідно проаналізувати, серед іншого, чи може збільшення експорту американського зрідженого природного газу сповільнити впровадження за кордоном "зеленого" водню, коли виробництво водневого палива буде базуватися на відновлюваних джерелах енергії, а не на газі.

Сенатор-демократ Джо Манчін, який скликав слухання, сказав, що пауза посилає невірний сигнал союзникам в Європі та Азії.

Європейська комісія, однак, заявила, що цей крок "не матиме жодного короткострокового або середньострокового впливу" на безпеку газопостачання ЄС. Пауза має винятки для будь-яких надзвичайних ситуацій, пов'язаних з постачанням або національною безпекою.

Нагадаємо

Рішенням президента США Джо Байдена наприкінці минулого місяця призупинена видача дозволів.

Минулого року Сполучені Штати стали найбільшим світовим експортером зрідженого газу на тлі високого попиту з боку Європи після вторгнення росії в Україну. Очікується, що поставки подвояться до кінця десятиліття і продовжать стрімко зростати після цього за вже затвердженими проектами.

Фінляндія заборонить імпорт зрідженого газу з росії: у країні не вірять, що він потрапить під санкції ЄС05.01.24, 15:57

Популярні

Новини по темі

В Україну прибула делегація з Конгресу США

 • 23091 переглядiв

Кабмін ухвалив методологію використання мов нацменшин

 • 24580 переглядiв

Норвегія збирається передати Україні більше NASAMS

 • 27646 переглядiв