"Зливав" позиції ЗСУ під Покровськом: агента рф засудили до 13 років за ґратами

"Зливав" позиції ЗСУ під Покровськом: агента рф засудили до 13 років за ґратами

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 13:29  •  19072 перегляди

Read in English

СБУ затримала місцевого жителя, який передавав російській розвідці дані про позиції ЗСУ в Покровському районі. Суд визнав його винним у колабораційній діяльності та призначив 13 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Ще один колаборант, який працював на російську розвідку отримав реальний термін ув’язнення. Про це заявили у Службі безпеки України, передає УНН.

Деталі

У відомстві розповіли, що засуджени "зливав" агресору місця базування Сил оборони на Донеччині. Найбільше агресора цікавили координати опорних пунктів та вогневих позицій артилерії ЗСУ на найгарячішому напрямку фронту – Покровському.

Контррозвідка СБУ затримала колаборанта у результаті спецоперації в Покровському районі у травні цього року.

Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився місцевий житель, який з власної ініціативи вийшов на розвідку рф через прокремлівські Телеграм-канали.

Під час обшуку в його помешканні вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

У Дніпрі четверо людей готували серії підпалів транспорту ТЦК: працювали на спецслужби рф18 червня 2024, 10:18 • 22146 переглядiв

За матеріалами контррозвідки та слідчих Служби безпеки суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, надання збройним формування держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ) і призначив 13 років тюрми з конфіскацією майна

- резюмували в СБУ. 

Доповнення

Зазначається, що для отримання розвідданих ворожий поплічник автостопом об’їжджав прифронтові селища району, де приховано фіксував геолокації українських військ.

Після кожної вилазки він дистанційно "звітував" російській розвідці через "зв’язкових" – декількох бойовиків окупаційних угруповань рф, які воюють на східному фронті.

Для передачі розвідданих використовував голосові повідомлення в популярному месенджері.

Нагадаємо

Агента військової розвідки рф засуджено до 15 років ув'язнення за передачу російським окупантам геолокаційних даних підрозділів Збройних Сил України під Бахмутом.