"Вступ" до університету у Польщі за 10 тис. доларів: у Києві ліквідували схему переправлення призовників за кордон

"Вступ" до університету у Польщі за 10 тис. доларів: у Києві ліквідували схему переправлення призовників за кордон

Київ  •  УНН

17 жовтня 2024, 12:58  •  7324 перегляди

Read in English

24-річний студент-юрист пропонував допомогу у фіктивному вступі до польського університету за 10 тис. дол. Його затримали після отримання частини коштів від "клієнтів".

У Києві студент-юрист за 10 000 доларів пропонував допомогу чоловікам у фіктивному вступі до польського університету з метою виїзду за кордон, його затримали, передає УНН із посиланням на столичну прокуратуру.

... викрито 24-річного студента, який разом з невстановленими особами організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України) 

- йдеться у повідомленні.

У Кропивницькому викрили голову ВЛК, який торгував "білими" військовими квитками для ухилянтів13 вересня 2024, 11:42 • 14210 переглядiв

Деталі

Згідно із матеріалами кримінального провадження, підозрюваний обіцяв потенційним "клієнтам" безперешкодний виїзд закордон шляхом "фіктивного" вступу до вищого навчального закладу у Польщі. Свої послуги чоловік оцінив у 10 000 доларів з кожного потенційного студента. Клієнтів підозрюваний шукав переважно серед чоловіків молодого віку, які прагнули виїхати за кордон.

Окрім грошей, він брав у "клієнтів" увесь пакет документів, необхідний для вступу на навчання, а згодом обіцяв надати запрошення від польського університету, що було б підставою для виїзду за кордон.

На Закарпатті затримали ухилянтів, які вже кілька разів намагалися перетнути кордон10 жовтня 2024, 23:18 • 16259 переглядiв

За даними прокуратури, на перемовини з потенційними студентами чоловік приїжджав на автомобілях бізнес-класу, що йому не належать, намагаючись справити враження на "клієнтів".

У ході контролю за вчиненням кримінального правопорушення, після отримання частини грошей, 24-річного чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Досудове розслідування триває, встановлюються спільники підозрюваного.

Відповідальність за переправлення ухилянтів за кордон: чого хоче закон і як карають на практиці17 жовтня 2024, 11:05 • 108873 перегляди