Відключень не прогнозується, на Чернігівщині через нічну атаку рф дронами були знеструмлення - Укренерго

Відключень не прогнозується, на Чернігівщині через нічну атаку рф дронами були знеструмлення - Укренерго

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 08:12  •  33565 перегляди

Read in English

Вночі російські БПЛА атакували енергооб'єкти на Чернігівщині. Споживачі заживлені, відключення не прогнозуються, але українців закликають ощадливо споживати електроенергію протягом доби.

Вночі російські БПЛА атакували енергооб'єкти на Чернігівщині, відключення сьогодні не прогнозуються, при цьому слід споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби, повідомили у вівторок у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Наслідки атак росіян на енергетику

"Вночі російські БПЛА атакували енергооб'єкти на Чернігівщині", - повідомили в Укренерго.

Вказано, що через нічну атаку російських БПЛА на енергооб’єкти у північному регіоні "знеструмлювались промислові та побутові споживачі в окремих районах Чернігівської області". "Станом на ранок усі споживачі заживлені. Тривають аварійно-відновлювальні роботи", - повідомили у компанії.

Споживання

Споживання у понеділок, 12 серпня, дещо знизилось. Порівняно із попереднім робочим днем, п’ятницею, 9 серпня, максимум споживання електроенергії був на 2,6% меншим. 

Сьогодні, 13 серпня, станом на 9:30, споживання тримається на тому ж рівні, що й в аналогічний час минулої доби.  

"Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується. Про можливі зміни – буде повідомлено додатково", - ідеться у повідомленні.

Українців закликали, за можливості, у період спеки споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби. 

Аварійна допомога

Вчора, 12 серпня, на запит НЕК "Укренерго", Україна отримувала аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини. 

Експорт

Не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлений 491 населений пункт. Через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Дніпропетровщині.

Ситуація на ЗАЕС

За даними Міненерго, "експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції отримали доступ до градирні станції, щоб ознайомитися з наслідками пожежі, яку окупанти влаштували напередодні".

"На основі отриманих даних експерти не зробили остаточних висновків щодо обставин загорання. Команда МАГАТЕ провела радіаційний моніторинг в районі градирень і реакторів і підтвердила відсутність ознак підвищеного рівня радіації", - ідеться у повідомленні Міненерго.