Ведуча Юлія Зорій у Всесвітній день котів показала своїх домашніх улюбленців - котів Хаймарса та Соломона

Ведуча Юлія Зорій у Всесвітній день котів показала своїх домашніх улюбленців - котів Хаймарса та Соломона

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 11:44  •  57067 перегляди

Read in English

Ведуча Юлія Зорій поділилася історіями про своїх котів Хаймарса і Соломона породи мейн-кун. Вона розповіла про їхні характери та особливе ставлення до її чоловіка Олексія Резнікова.

Ведуча ранкової інформаційно-розважальної програми "Ранок у великому місті" Юлія Зорій у Всесвітній день котів показала своїх домашніх улюбленців – котів Хаймарса і Соломона породи мейн-кун та розповіла про характер кішок та ставлення до її чоловіка, колишнього міністра оборони Олексія Резнікова, який із квітня очолює оборонні програми в Українському інституті майбутнього (Ukrainian Institute for the Future). Про це Зорій розповіла виданню "Гордон", передає УНН.

Деталі

У розпліднику Хаймарсу дали імʼя Квест, як шукачу пригод. І коли він приїхав до нас, ми помітили, що у нього підрізані вуса. Я одразу запитала в заводчиці, чому вони це зробили. На що отримала відповідь: "Юлю, це не ми! Це мама-кішка деяким кошенятами підгризає вуса…" І пояснила чому, бо ми довго думали. Як виявилося, вуса в котів – це органи чуття, завдяки яким тварини вловлюють найменші зміни в навколишньому просторі. І ось найбільш непосидючим і безстрашним кошенятам мама підгризає вуса, зменшуючи відстань, на яку кошеня може втекти і потрапити в халепу. Тобто це така захисна реакція і дія мами, аби вберегти маля. Пізніше ми зрозуміли, чому вона так робила, бо він безстрашно ліз усюди"

– розповіла Зорій.

Також Зорій розповіла про свого іншого кота Соломона, який, за її словами, зайвий раз на небезпеку себе не наражатиме, але дуже хитрий.

Image

У них із Хаймарсом є спільна розвага – малий залазить на стіл, скидає якусь їжу Хаймарсу, той швидко її ховає, а потім вони разом щасливо її поїдають. Працюють злагоджено і чітко. До речі, Соломон народився єдиним котиком у своїх батьків, що є рідкістю. І його імʼя ми вирішили не змінювати, бо Соломон означає "мир"

- додала Зорій.

Також ведуча розповіла, як коти ставлять до її чоловіка Олексія.

Хлопці дуже люблять Олексія. Коли він удома, то дисципліна на найвищому рівні. Коли його нема, то з мене вони мотузки вʼяжуть. Загалом вони чемні коти. Не будять уранці, не псують речі. Вони спокійно чекають, коли ми прокинемось, і тоді одразу починають вимагати їжу, обіймашки і все інше

– зазначила ведуча.
Image

Доповнення

Юлія Зорій - 38-річна ведуча ранкової інформаційно-розважальної програми "Ранок у великому місті", яка виходить на каналі ICTV2.

У 2020 році Зорій одружилася з тодішнім віцепрем'єр-міністром України — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим, який через рік очолив Міністерство оборони, де пропрацював до вересня 2023 року.

Нагадаємо

8 серпня світ відзначав неофіційне свято Міжнародний день кота, яке виникло у 2002 році за ініціативи Міжнародного фонду добробуту тварин. Вважається, що кішки були одомашнені близько чотирьох тисяч років тому. На сьогодні у світі нараховується близько 500 мільйонів домашніх кішок.