Сибіга їде в Угорщину на зустріч із Сійярто: говоритимуть про нацменшини, просування до вступу України до ЄС і НАТО

Сибіга їде в Угорщину на зустріч із Сійярто: говоритимуть про нацменшини, просування до вступу України до ЄС і НАТО

Київ  •  УНН

30 вересня 2024, 07:40  •  13146 перегляди

Read in English

30 вересня Андрій Сибіга проведе переговори з угорським колегою в Будапешті. Обговорюватимуться двосторонні відносини, спільні проєкти та євроатлантична інтеграція України.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга сьогодні їде до Угорщини, де проведе переговори з угорським колегою. Обговорюватимуться двосторонні відносини, спільні проєкти, захист прав національних меншин та євроатлантична інтеграція України, повідомили у МЗС, пише УНН.

Деталі

"30 вересня на доручення Президента України Володимира Зеленського міністр закордонних справ Андрій Сибіга відвідає з робочим візитом Угорщину. У Будапешті глава МЗС проведе двосторонні переговори з угорським колегою Петером Сійярто", - ідеться у повідомленні.

За даними МЗС, ключовими темами обговорення стануть "розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії".

За підсумками перемовин очільники зовнішньополітичних відомств зроблять заяви для преси.

"Візит до Угорщини є продовженням першого регіонального турне новопризначеного міністра закордонних справ, метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО", - повідомили у МЗС.

Сійярто анонсував візит глави МЗС України до Угорщини: говоритимуть про права угорської нацменшини24 вересня 2024, 17:56 • 23709 переглядiв