США та Ізраїль обговорюють удари по іранських об'єктах у Сирії та Ємені - Politico

США та Ізраїль обговорюють удари по іранських об'єктах у Сирії та Ємені - Politico

Київ  •  УНН

3 жовтня 2024, 07:20  •  9379 перегляди

Read in English

США та Ізраїль розглядають варіанти відповіді на атаки Ірану, включаючи удари по іранських об'єктах у Сирії та Ємені. Адміністрація Байдена закликає Ізраїль уникати прямих ударів по ядерних об'єктах Ірану.

США та Ізраїль наразі активно обговорюють застосування заходів у відповідь на атаки Ірану по ізраїльській території, які можуть включати удари по іранських об'єктах у Сирії та Ємені повідомляє Politico із посиланням на представників американської адміністрації, передає УНН

Як пише Politico, президент Джо Байден і його високопоставлені помічники закликали Ізраїль уникати прямих ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на ракетну атаку Тегерану.

Адміністрація Байдена, за словами двох чиновників адміністрації, згодна скоріше обмежити відповідні дії Ізраїлю, ніж повністю їм запобігти.

Серед можливих варіантів, які розглядаються, - удари по підтримуваних Іраном бойовиках або безпосередньо по силах Корпусу вартових ісламської революції в Ємені або Сирії. Помічники президента США заявили, що віддають перевагу стратегічному, але обмеженому удару у відповідь.

Нагадаємо

Посол Ізраїлю в ООН закликав скликати термінову сесію Ради Безпеки після ракетного удару Ірану. Він попередив про "болючу відповідь" та наголосив на масштабах нападу, який змусив 10 мільйонів ізраїльтян ховатися в бомбосховищах.