Справи Майдану: командирам Львівського, Харківського та Севастопольського "Беркуту" повідомлено про нові підозри

Справи Майдану: командирам Львівського, Харківського та Севастопольського "Беркуту" повідомлено про нові підозри

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 09:36  •  15239 перегляди

Read in English

Командирам підрозділів "Беркуту" у Львівській, Харківській областях та міста Севастополя, а також помічнику начальника штабу Львівського "Беркута" повідомлено про підозри за розгін протестувальників 19 лютого 2014 року. Їхні дії призвели до вбивств 12 мітингувальників та інших тяжких наслідків.

Командирам підрозділів міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України у Львівській, Харківській областях та міста Севастополя, а також помічнику начальника штабу Львівського "Беркута" повідомили про підозри за розгін мітингувальників в ніч на 19 лютого 2014 року. У ту ніч їх діх призвели до вбивств 12 мітингувальників. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генпрокурора, передає УНН.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора командирам підрозділів міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України у Львівській, Харківській областях та міста Севастополя, а також помічнику начальника штабу Львівського "Беркута" повідомлено про підозри за обставинами організації незаконного перешкоджання акціям протесту в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року у центральній частині м. Києва

- йдеться у повідомленні ОГП.

За даними слідства, у ніч на 19 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ керівництва МВС України щодо розгону протестувальників, співробітники "Беркуту" оточили Майдан зі сторони Європейської площі і вулиці Інститутської та штурмували мітингувальників із застосуванням спеціальної техніки – БТРів, водометів Торнадо та військових прожекторів. Також вони використовували вогнепальну зброю Форт-500 з набоями із свинцевої картечі та гранати завезені із рф.

Такі дії підозрюваних призвели до вбивств 12 мітингувальників, замахів на вбивства – 8, спричинення тяжких тілесних ушкоджень – 16, середньої тяжкості – 37, легких – 78, а також інших тяжких наслідків

-розповіли в Офісі Генпрокурора. 

Наразі вирішується питання про застосування щодо колишніх правоохоронців запобіжних заходів.

Командирам підрозділів інкриміновано організацію групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій; перевищення влади та службових повноважень; нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також організацію умисних вбивств та закінчених замахів на умисні вбивства. Помічнику начальника штабу Львівського "Беркута" інкриміновано пособництво у вчиненні цих злочинів.

Справи Майдану: посадовця СБУ часів януковича заочно судитимуть за дезертирство24 травня 2024, 13:26 • 11775 переглядiв