Сьогодні продовжаться переговори про припинення вогню в Газі, кількість загиблих в анклаві перевищила 40 тисяч

Сьогодні продовжаться переговори про припинення вогню в Газі, кількість загиблих в анклаві перевищила 40 тисяч

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 06:56  •  12006 перегляди

Read in English

У Досі продовжаться переговори про припинення вогню в Газі. Кількість загиблих в анклаві перевищила 40 тисяч за 10 місяців конфлікту, Ізраїль продовжує військові операції.

У п'ятницю, 16 серпня, в столиці Катару, Досі, має відбутися чергова зустріч у спробі досягти угоду про припинення вогню в секторі Гази. У четвер медики Гази повідомили, що кількість загиблих в анклаві перевищила 40 тисяч людей після більш ніж 10 місяців боїв. Про це УНН повідомляє із посиланням на агентство Reuters.

Деталі

Американський чиновник, поінформований про перебіг переговорів у Досі, який відмовився назвати своє прізвище, сказав агентству Reuters, що переговори в четвер були "конструктивними".

"Це життєво важлива робота. Перешкоди, що залишилися, можуть бути подолані, і ми повинні довести цей процес до кінця", - сказав журналістам у Білому домі офіційний представник США з національної безпеки Джон Кірбі.

Ізраїль тим часом продовжував наступ на Газу. Представники охорони здоров'я Гази повідомили, що щонайменше шестеро палестинців було вбито в четвер увечері внаслідок ізраїльського авіаудару по будинку в Джабалії на півночі сектора Гази.

Раніше ізраїльські війська завдали ударів по цілях у південних містах Рафах і Хан-Юніс.

У заяві, опублікованій пізно ввечері в четвер у Telegram, член політбюро ХАМАС Хоссам Бадран сказав, що триваючі операції Ізраїлю є перешкодою для досягнення прогресу щодоприпинення вогню. Як зазначає агенство, представники ХАМАС не брали участі в переговорах у четвер.

Посередники планують провести консультації з переговорною групою ХАМАС, що базується в Досі, після зустрічі, повідомив американський чиновник агентству Reuters.

До складу ізраїльської делегації входять глава шпигунської служби Давид Барнеа, глава служби внутрішньої безпеки Ронен Бар і начальник військової служби по боротьбі із заручниками Ніцан Алон, повідомили представники оборонного відомства.

Білий дім направив на переговори директора ЦРУ Білла Бернса і посланника США на Близькому Сході Бретта Макгурка. У переговорах також узяли участь прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані і глава розвідки Єгипту Аббас Камель.

США заявили про "багатообіцяючий початок" переговорів щодо перемир’я у Газі15 серпня 2024, 14:41 • 17739 переглядiв