ООН попереджає про можливу хвилю біженців до Європи з Лівану

ООН попереджає про можливу хвилю біженців до Європи з Лівану

Київ  •  УНН

3 жовтня 2024, 13:29  •  9083 перегляди

Read in English

Через загострення конфлікту між Ізраїлем та Ліваном, ООН попереджає про ризик нової хвилі біженців до Європи. Близько мільйона ліванців вже стали вимушеними переселенцями, що становить 20% населення країни.

На тлі загострення війни між Ізраїлем та Ліваном Європа може зіткнутися з черговою хвилею біженців. Про це заявила представниця Агентства ООН у справах біженців у Лівані Іво Фрейсен пише Euronews, передає УНН.

Деталі

В ООН попередили про ризик про ризик гуманітарної катастрофи на Близькому Сході на тлі наземного вторгнення Ізраїлю до Лівану та постійних авіаударів.

Зазначається, що десятки тисяч ліванців змушені залишати свої будинки і навіть перебиратися до сусідньої Сирії, де також триває війна. В ООН вважають, що люди можуть спробувати дістатися Європи, попри високу вартість поїздки та інші ризики.

З точки зору логістики, з точки зору безпеки, не так просто вирушити кудись ще, окрім як бігти в інші регіони Лівану або відправитися в Сирію. Інакше потрібно вирушати на Кіпр і до Європи на човнах. Це логістично складно і менше безпечно. А для багатьох ще й надзвичайно дорого.

- заявила Фрейсен

Ізраїль відправляє додаткові війська для операції в Лівані 2 жовтня 2024, 10:01 • 13007 переглядiв

Доповнення

За даними ліванської влади, вимушеними переселенцями стали близько мільйона людей. Це приблизно 20% від населення країни. У Лівані також живе близько півтора мільйона сирійських біженців.

Наразі для забезпечення основних життєво важливих послуг та інфраструктури потрібна міжнародна підтримка.

Усі наші програми УВКБ ООН, Агентства у справах біженців та багатьох інших організацій, всі ми потребуємо грошей. На початку цього тижня ми спільно з урядом запустили заклик. Ще $25 млн відчайдушно необхідні в низці секторів

- наголошує Іво Фрейсен. 

Нагадаємо

Ізраїль підтвердив наземну операцію в Лівані та заявив, що за декілька днів боїв - загинуло 8 солдатів ЦАХАЛ.