Не думаю, що путін може спокійно подорожувати: Костін про ордер МКС

Не думаю, що путін може спокійно подорожувати: Костін про ордер МКС

Київ  •  УНН

5 жовтня 2024, 15:27  •  9331 перегляди

Read in English

Генпрокурор України прокоментував візит путіна до Монголії, назвавши його спробою створити прецедент для інших країн Римського статуту. Костін підкреслив, що міжнародне правосуддя продовжує працювати.

Візит до Монголії – спроба російського диктатора створити прецедент для інших країн-учасниць Римського статуту. Але міжнародне правосуддя працює, зазначив в інтерв’ю "Голосу Америки" Генеральний прокурор Андрій Костін, передає УНН.

"Після ордеру на арешт путін, в принципі, припинив подорожувати. Він почав це робити тільки в країни, які не є учасниками Римського статуту. Тобто, до візиту в Монголію таких ситуацій не було. В минулому році він не поїхав у Південну Африку, тому що розумів, що ризики є. Я не думаю, що путін може спокійно подорожувати.

Він спеціально обрав країну, щоб штучно створити прецедент. Це не означає, що цей прецедент відкриває шлях до візитів до будь-якої країни. Я не хочу зараз коментувати можливі візити або реакцію, але не все так просто з країнами, про які ми чуємо. Там також можуть зайняти принципову позицію. Якщо не політики, то судова система", - зазначив Костін.

Монголія поважає путіна більше ніж міжнародне право – Зеленський 5 вересня 2024, 12:28 • 22305 переглядiв

Доповнення

Як повідомляв УНН, російський диктатор володимир путін був в Монголії, яка, як держава-учасниця Римського статуту, має виконати ордер Міжнародного кримінального суду про арешт путіна.

Проте країна проігнорувала рішення МКС та відмовилась арештувати російського президента.

У МЗС України заявили, що це удар по міжнародній системі кримінального права, і попередили, що Київ працюватиме над наслідками для Улан-Батора.

Європейський Союз шкодує, що влада Монголії вирішила прийняти президента рф володимира путіна та проігнорувала ордер Міжнародного кримінального суду на його арешт.