НАТО не злякається загроз рф  – Рютте

НАТО не злякається загроз рф – Рютте

Київ  •  УНН

15 жовтня 2024, 07:09  •  12869 перегляди

Read in English

Генсек НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс не злякається загроз РФ і надалі підтримуватиме Україну. Під час візиту до місії НАТО в Україні він наголосив на оборонному характері Альянсу та готовності протистояти будь-якій загрозі.

НАТО не буде залякане погрозами росії і збереже свою рішучу підтримку Києву. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час свого першого візиту до місії Альянсу в Україні у Вісбадені, передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Виступаючи в одному з 12 зелених наметів NSATU (NATO Security Assistance and Training for Ukraine) під час будівництва бази, Рютте в понеділок звернувся до військ союзників із понад десятка країн.

Ми оборонний альянс, не наступальний. Ми не зацікавлені в захопленні будь-якої частини іншої країни за межами території НАТО. Ми готові протистояти будь-якій загрозі. Ми ніколи не дозволимо, щоб наші опоненти залякали нас

- запевнив Рютте.

"Послання (президенту росії володимиру путіну) полягає в тому, що ми продовжимо, що ми зробимо все необхідне, щоб переконатися, що він не доб'ється свого, що Україна переможе", - сказав Рютте агентству Reuters в понеділок.

Генсек НАТО: "Ми зробимо все необхідне, щоб переконатися, що Україна переможе"15 жовтня 2024, 05:47 • 13452 перегляди

Президент США Джо Байден і Шольц оголосили про розгортання ракет на полях саміту НАТО в липні, назвавши це тимчасовим рішенням, поки Німеччина, Франція та кілька інших європейських країн не розроблять власні ракети з подібною дальністю.

Країни НАТО готові сприяти лікуванню українських військових: Умєров і Рютте відвідали поранених захисників3 жовтня 2024, 16:34 • 17686 переглядiв