На окупованій ЗАЕС перебуває близько тисячі російських військових - мер Енергодара

На окупованій ЗАЕС перебуває близько тисячі російських військових - мер Енергодара

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 15:23  •  14881 перегляди

Read in English

Мер Енергодара повідомив про присутність близько 1000 російських військових на ЗАЕС. На станції не вистачає кваліфікованих кадрів, а 6 реакторів знаходяться у стані холодного відключення.

На Запорізькій АЕС в тимчасово окупованому Енергодарі перебуває близько тисячі російських військових, включно із зброєю. Про це заявив мер Енергодара Дмитро Орлов в інтерв’ю taz.de, передає УНН.

Деталі

Там близько 1000 окупантів. Включно зі своєю зброєю. І тому в безпосередній близькості від ядерних об’єктів є фугасна зброя. Це величезний ризик безпеці, який може мати дуже серйозні наслідки

- сказав Орлов.

Він зазначив, що з початку окупації на ЗАЕС 6 реакторів знаходяться у стані холодного відключення, що є найнебезпечнішим способом закриття ядерного реактора.

Також він розповів, що на ЗАЕС не вистачає кадрів, а особливо висококваліфікованих.

Співробітник АЕС, який відмовляється підписати договір "Росатомом", більше не має права на територію АЕС. Наразі є 2 тисячі кваліфікованих працівників, які уклали контракт з компанією "Росатом". Зараз росіяни шукають кадри. Зараз вони найняли ще 2000 співробітників. Але це не кваліфіковані працівники

- зазначив Орлов.

Нагадаємо

МАГАТЕ повідомляло про зниження рівня води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС. Генеральний директор агентства Рафаель Гроссі висловив занепокоєння щодо забезпечення ядерної безпеки станції.