Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США: говорили про F-16, ППО та далекобійні удари по рф

Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США: говорили про F-16, ППО та далекобійні удари по рф

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 17:23  •  24075 перегляди

Read in English

Міністр Кулеба провів зустріч з Джеймсом О'Браєном у Києві. Обговорили членство в НАТО, протиповітряну оборону, програму F-16 та можливість використання Україною засобів дальнього радіуса дії проти військових цілей в РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів у Києві зустріч з помічником держсекретаря США Джеймсом О'Браєном. Про це заявили в МЗС, передає УНН.

Деталі

Сам Кулеба відзначив, що переговори з О'Браєном були змістовними та подякував Вашингтону за лідерство, потужну оборону та пряму бюджетну допомогу.

 Ми обговорили подальші кроки, які наблизять Україну до членства в НАТО. Ми також говорили щодо продовження надання Україні систем протиповітряної оборони, розширення програми F-16 та надання Україні можливості використовувати засоби дальнього радіуса дії проти військових цілей в рф

- розповів очільник МЗС України.
Image

Нагадаємо

Вчора, 12 серпня, президент України Володимир Зеленський зустрівся із делегацією Сенату США - сенаторами Ліндсі Гремом і Річардом Блюменталем. Сторони обговорили важливість передачі військової допомоги Україні, а також можливість виділення ще одного пакету військової допомоги.

До Києва прибула делегація сенаторів США: обговорили зі Шмигалем підтримку України й заморожені активи рф12 серпня 2024, 10:55 • 108930 переглядiв