Добудова енергоблоків Хмельницької АЕС: МАГАТЕ надасть Україні консультативну та експертну підтримку

Добудова енергоблоків Хмельницької АЕС: МАГАТЕ надасть Україні консультативну та експертну підтримку

Київ  •  УНН

18 вересня 2024, 12:56  •  11765 перегляди

Read in English

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі підтвердив готовність надати підтримку проєкту добудови енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС. Сторони обговорили конкретні параметри участі спеціалістів МАГАТЕ в реалізації проєкту.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час зустрічі з Міністром енергетики України Германом Галущенком в межах 68-ї Генеральної конференції МАГАТЕ підтвердив готовність Агентства надати консультаційну та експертну підтримку проєкту добудови енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС, передає УНН із посиланням на Міненерго.

"Сторони обговорили конкретні параметри участі спеціалістів МАГАТЕ в реалізації проєкту", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, генеральний директор МАГАТЕ вкотре підтримав проєкт добудови блоків Хмельницької станції, наголосивши на його важливості для енергетичної безпеки України.

Раніше

У межах 68-ої Генеральної конференції МАГАТЕ у Відні міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив з генеральним директором Міжнародного агентства з ядерної безпеки (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі практичні кроки для скорішого розширення моніторингових місій МАГАТЕ на всі високовольтні підстанції, які є об'єктами російських атак і від яких критично залежить безпечний режим роботи українських АЕС.