До Києва прибули учасники та медалісти Олімпіади-2024: перші коментарі спортсменів

До Києва прибули учасники та медалісти Олімпіади-2024: перші коментарі спортсменів

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 12:48  •  10447 перегляди

Read in English

Учасники та медалісти Олімпіади-2024 повернулися в Україну. Серед них - Жан Беленюк, Людмила Лузан, Парвіз Насібов та інші, які принесли країні 12 медалей, включаючи 3 золоті.

В Україну повернулися учасники та медалісти Олімпіади-2024. Сьогодні, 13 серпня, на Центральний залізничний вокзал у Києві прибули представники українських команд з веслування на байдарках і каное, вільної боротьби, греко-римської боротьби, важкої атлетики, синхронного плавання, фехтування. Олімпійців зустрічали рідні, друзі та вболівальники, передає УНН із посиланням на Суспільне.

Серед тих, хто приїхав з Олімпіади в Парижі, борець греко-римського стилю Жан Беленюк - бронзовий призер у змаганнях вагової категорії до 87 кг. Він став володарем повного комплекту олімпійських нагород з трьох різних Олімпіад і оголосив про завершення спортивної кар'єри.

"Це та медаль, якої мені не вистачало в колекції. Я хочу подякувати всім українцям, які дивилися, спостерігали, підтримували наших атлетів. Ми відчували у Франції дуже сильну підтримку саме української діаспори, людей, які знаходилися там. Це дуже мотивувало і давало сил і натхнення для того, щоб показувати результат", - наголосив Жан Беленюк.

Людмила Лузан в парі з Анастасією Рибачок виграли "срібло" на другій Олімпіаді поспіль - фінішували другими у фіналі 500-метрівки на каное-двійці.

"Кожен з нас зробив велику роботу і за кожним з нас стояла велика команда людей, яка вкладала свою душу, допомагала нам, підтримувала задля того, щоб ми могли достойно представити нашу країну на олімпійських іграх. Ви бачили наш шалений фініш, як ми гребли в човні. Напевно, вся Україна була з нами в цей момент в човні", - поділилася враженнями Людмила Лузан.

Борець греко-римського стилю Парвіз Насібов приніс Україні "срібло" на Олімпійських іграх-2024. Медаліста на вокзалі зустріли друзі, а також дружина з тримісячним сином.

"Емоції дуже гарні. Хочу скоріше повернутися до роботи. Я вдячний всьому українському народу за ту підтримку, яку вони надають мені", - сказав Павріз Насібов.

Зустріти спортсменів на столичний вокзал прийшла фехтувальниця Ольга Харлан - найтитулованіша спортсменка в історії Олімпійських ігор України, володарка шести олімпійських нагород, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи. На Олімпіаді-2024 Ольга виборола золоту медаль в командному фехтуванні на шаблі та бронзову медаль - в особистій першості. До України Ольга повернулася 10 серпня.

"Олімпійські ігри - це дуже важкі змагання. І те, що зараз наша країна в стані війни, це на сто відсотків ще складніше для нас. Те, що у нас 12 медалей є, я вважаю, це успіх. І нас є три золоті нагороди. Це дуже класно. Я дуже пишаюся всіма нашими спортсменами, які зараз нашу країну представляли в Парижі. Всі вони герої. Дуже важкий відбір був", - розповіла журналістам фехтувальниця.

Олімпіада-2024: Україна завершує виступи з 12 медалями11 серпня 2024, 11:20 • 115243 перегляди