Демонстрували російські символи: Нігерія заарештувала громадян Польщі, які вивісили прапори рф під час протестів

Демонстрували російські символи: Нігерія заарештувала громадян Польщі, які вивісили прапори рф під час протестів

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 09:01  •  14947 перегляди

Read in English

Сімох громадян Польщі затримано в Нігерії за вивішування російських прапорів під час антиурядових протестів. Польське МЗС з'ясовує обставини інциденту, співпрацюючи з нігерійською владою.

Нігерійські сили безпеки затримали сімох громадян Польщі, включно з шістьма студентами та викладачем: за даними Associated Press і служби держбезпеки країни фігуранти нібито вивісили російські прапори під час протестів проти економічних труднощів у західноафриканській країні, передає УНН.

Деталі

Нігерія заарештувала сімох громадян Польщі за підняття російських прапорів під час антиурядових протестів у північному штаті Кано. Про це повідомив у середу представник Служби державної безпеки Петро Афунанья.

Поляки були заарештовані в понеділок у північному штаті Кано через те, де вони були знайдені під час протестів, і за те, що вивісили іноземні прапори

- повідомляє нігерійське відомство.

Тим часом, польське міністерство закордонних справ заявило на платформі X, що встановлює "точні обставини" інциденту співпрацюючи з нігерійською владою.

Довідково

Тисячі нігерійців вийшли на вулиці по всій країні, щоб висловити протест проти найсерйознішої за останнє покоління кризи вартості життя в країні та проти неефективного управління, яке перешкоджає розвитку країни, незважаючи на те, що Нігерія є одним із найбільших виробників нафти.

Нагадаємо

У Нігерії затримали кравців та їхніх спонсорів за виготовлення російських прапорів для антиурядових протестів. Влада країни розцінила використання іноземного прапора на мітингах як зраду.