zelenskyi-proponuie-partneram-uhodu-pro-zakhyst-krytychnykh-resursiv-ukrainy

Зеленський пропонує партнерам угоду про захист критичних ресурсів України

 • 8456 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський запропонував ключовим партнерам, зокрема ЄС і США, укласти спеціальну угоду для захисту критичних ресурсів України, таких як титан, уран, літій та інші. Про це він заявив на засіданні Європейської Ради, передає УНН.

Деталі

Зеленський каже, що в Україні є критичні ресурси на трильйони доларів, які росія хоче забрати. Це титан, уран, літій, графіт, марганець і багато іншого, що "не має потрапити ні до рук росії, ні до рук її союзників".

Ворогам вільного світу не можна давати жодних переваг у глобальній конкуренції. Україна пропонує ключовим партнерам – ЄС, Сполученим Штатам і нашим спільним глобальним партнерам – укласти спеціальну угоду про захист критичних ресурсів України, спільні інвестиції та спрямування відповідного економічного потенціалу для нашого спільного зростання

- сказав президент.

Він також наголосив, що в цій угоді мають бути передбачені достатньо сильні санкції, щоб росія не змогла нікого "переграти".

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що негайне запрошення України до НАТО стало б вирішальним сигналом, який зміцнить позиції України на міжнародній арені та підтвердить незворотність її євроінтеграції й демократичного розвитку.

Зеленський: Байден дав мені слово, що пакети допомоги будуть реалізовані найближчим часом17.10.24, 09:40

Популярні

Новини по темі